15 years of Nucleus

Als we terugkijken naar 15 jaar geleden, dan is het bijna niet te geloven dat we gewoon begonnen zijn met twee servers. Maar wel met een duidelijke visie. Wouter en ik waren het er over eens dat we voorsprong moesten nemen door de focus te leggen op kwaliteit. Met onze ervaring als consultants wisten we dat in de IT sector op dat moment veel gezucht en geklaagd werd omdat de meest gebruikte tool van iedere IT’er wel zijn paraplu leek te zijn. Een paraplu die opengetrokken werd met de woorden “ik kan er niks aan doen”.

We beseften dat we het anders moesten aanpakken om te slagen als hosting bedrijf. Ons intern streven werd samengevat in “besparen op kosten is besparen op kwaliteit; investeren in kwaliteit levert een besparing in kosten op”.

 

2 servers werden er meer dan 3000

Zo werden twee servers, drie servers, vier servers, een firewall, nog wat servers, verhuis naar een ander datacenter, de uitbreiding naar een eigen cage met maar liefst twaalf racks, de opening van een tweede locatie in een datacenter in Antwerpen, nieuwe firewalls, eigen BGP routering, eigen uplinks enzovoort…

Intussen namen we ook de stap om echt te gaan samenhokken. Met zijn tweeën op de zevende verdieping van de North Trade Building. Dan de stap naar personeel, met als resultaat dat de zevende binnen de twee jaar te klein was voor ons. Verhuizen naar de derde verdieping met nog meer personeel. Om dan uiteindelijk twee jaar geleden te landen op het gelijkvloers met een kantoor dat we eindelijk eens echt konden inrichten naar onze smaak en visie. Een kantoor waar we nog steeds trots op zijn. En waar we gelukkig nog meer medewerkers konden plaatsen.

Al die tijd bleven we focussen op kwaliteit, technologische voorsprong en tweerichtingscommunicatie met onze partners, maar ook met onze medewerkers. Want hoe fier we ook zijn op ons technologiepark, de echte investeringen zijn onze medewerkers. Zij maken Nucleus tot wat het is. Zij zijn ons echt kapitaal, maar we schrijven ze wel in als kostenpost op de boekhouding natuurlijk. Deze bende geeks heeft tot de uitspraak geleid: “Nucleus, gesticht sinds 2000”.

 

Een fantastisch dank je wel feest

Deze gebeurtenis en dit gevoel moesten we gewoon kunnen delen met ons team, onze klanten en onze leveranciers. Als geeks konden we moeilijk rond de Star Wars-film “The Force Awakens” heen, dus het feest werd gecombineerd met een gevulde zaal in de Kinepolis Antwerpen. Het was fantastisch om zoveel klanten en leveranciers samen te hebben en dankjewel te kunnen zeggen.

We hebben leuk gepraat, gegeten en gedronken. We hebben van de film genoten. We hebben geprobeerd die avond te vatten in een aantal leuke foto’s die je kan bekijken op onze Flickr-pagina.

 

En we kunnen enkel opnieuw dankjewel zeggen want jullie hebben allemaal achter onze rug samengespannen om in een volle cinemazaal volgend filmpje af te spelen:

 

Gerelateerde berichten
SACK Panic

Wat is SACK Panic en wat doen we eraan?

Elke bug krijgt tegenwoordig een coole naam i.p.v. een saai nummer en met de recente ontdekkingen van onderzoekers bij Netflix is dit niet anders. […]

Lees meer

Nucleus stand op Sound of Science festival

Behind the scenes van onze "Sound of Science" stand

Een tweetal weken geleden vond in Mortsel het Sound of Science festival plaats. Geen focus op muziek, maar wel op iets wat we minstens […]

Lees meer

mds bugs

Wat zijn de nieuwe MDS CPU-bugs en wat doen wij eraan?

Je herinnert je misschien nog dat begin vorig jaar er een heel aantal veiligheidsproblemen zijn gevonden in de processoren van Intel. Helaas hebben gisteravond […]

Lees meer