Joomla! 3.5
Sinds deze week is de nieuwe versie 3.5 van het CMS pakket Joomla! voor het publiek beschikbaar geworden.Joomla! is een dynamisch, in php geschreven content management systeem, dat kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een weblog of website te maken. Deze nieuwe versies heeft een aantal nieuwe features en verbeteringen gekregen die we graag voor u op een rijtje zetten.

 

Verbeterde performantie van Joomla! met PHP 7

Deze versie van Joomla! ondersteunt PHP7, de meest recente release van de meest populaire programmeertaal voor webtoepassingen. PHP7 werd nog niet zo lang geleden gelanceerd en ondersteunt heel wat verbeteringen die de performantie ten goed komen. En bijgevolg nu dus ook voor Joomla! 3.5.

 

Joomla! voortaan beter up to date te houden

Joomla’s nieuwe email update plugin controleert regelmatig of er nieuwe updates en bug fixes zijn en mailt vervolgens naar de beheerders van de site om hen te waarschuwen. Het is immers belangrijk om uw CMS up to date te houden om hackers buiten te houden en misbruik te voorkomen.

 

34 nieuwe features

Joomla! 3.5 telt 34 nieuwe features volgens hun release notes. Buiten de reeds genoemde verbeteringen, merken we ook nog op:

  • Downloaden van systeem- en omgevingsparameters: dit maakt het vragen en leveren van support door onze Nucleus medewerkers alleszins makkelijker, zowel op een shared Joomla! hosting pakket als op een (managed) cloud server.
  • De mogelijkheid om een custom CSS toe te voegen aan Protostar. Tot op heden was het onmogelijk om een custom.css bestand te gebruiken bij de Protostar template. Deze update controleert of er een user.css bestand bestaat en gebruikt deze voor user customisation.
  • Nieuwe site en admin links aan de user module: dit voegt switches toe aan de mod_status module om links naar de front- en back-end te tonen of te verbergen.
  • Artikel tellers: een reeks van updates die het toelaat om snel het aantal gepubliceerde, ongepubliceerde en verwijderde artikels te tonen in de category manager voor artikels, banners, contacts en newsfeeds.
  • Random volgorde voor blog categorie en lijst volgorde: op algemeen verzoek werd de optie toegevoegd om de volgorde van artikels in de blog categorie en in de categorie lijst willekeurig te houden.
  • Editor knoppen toegevoegd aan de werkbalk: je moet niet langer meer naar beneden scrollen om de “lees meer” en “voeg afbeelding toe”-knoppen te vinden. Editor extension knoppen die vroeger onder het tekstvak stonden, staan nu in de werkbalk, waar ze thuis horen.
  • Gemakkelijker modules toe te voegen in een artikel: dit laat gebruikers toe om een module toe te voegen in een artikel rechtstreeks vanuit de werkbalk, zonder de nood om nog ingewikkelde syntax te kennen.
  • Drag en drop van afbeeldingen: het toevoegen van een afbeelding is nu een simpele drag en drop geworden, recht van op uw computer naar de inhoud van het artikel.

Als u de volledige lijst van nieuwe mogelijkheden wil kennen, kan u deze raadplegen op GitHub.

 

Voor de volledigheid nog even de download links:

 

 

Gerelateerde berichten
as-as-service model

Wat wil je in de cloud zetten?

Wanneer je informatie zoekt over de cloud, word je al snel om de oren geslagen met termen als SaaS, PaaS, IaaS en UaaS. Dat zijn respectievelijk afkortingen voor: Software-as-a-Service, Platform-as-a-Service, Infrastructure-as-a-Service en Uptime-as-a-Service. Ze geven aan wat je allemaal precies in de cloud kan of wil zetten. Waar zitten de overeenkomsten en waar de verschillen? En wat wil jij allemaal in de cloud hebben?

Lees meer

Afschakelplan

Hoe voorkom je downtime als de elektriciteit wegvalt tijdens het afschakelplan?

Wat betekent het afschakelplan voor jouw servers en website? Hoe groot is de kans dat die ook enkele uren onbereikbaar zijn?

Lees meer

managed hosting versus unmanaged hosting

Wie gaat je cloud beheren?

Waar zitten de grote verschillen tussen managed hosting en unmanaged hosting? En wat zijn de voordelen en nadelen die eraan verbonden zijn?

Lees meer