PHP Benelux 2018

PHP Benelux 2018 was opnieuw twee dagen lang “the place to be” voor iedereen die ontwikkelt in PHP. Niet te verwonderen dus dat developers van over heel Europa naar Antwerpen afzakten om 2 dagen lang boeiende en straffe presentaties te volgen. Ook team Nucleus was aanwezig en haalt er in deze blogpost twee presentaties (en nog iets anders) uit die ons zijn bijgebleven.

Debugging PHP

Een erg interessante presentatie van Patrick Allaert over alternatieve manieren om PHP applicaties te troubleshooten. Zeker vanuit ons standpunt als system administrator was dit erg interessant. Zo leerden we over de “trace” PHP extensie, om PHP calls te kunnen tracen. Verder kwamen ook strace & ltrace aan bod, tools die we zelf al aardig onder de knie hebben om als sysadmin een systeem te troubleshooten.

Een andere goede tip werd gegeven rond MySQL proxy. Je kan een MySQL proxy tussen de applicatie & echte MySQL server plaatsen om na te gaan welke queries er gebeuren & zo in real-time te controleren welk MySQL-verkeer je hebt.

Bekijk de presentatie

How PHP Ticks

Een presentatie van Sara Golemon is altijd de moeite om te volgen. Ze is één van de core PHP developers, mee verantwoordelijk voor HHVM (HipHop Virtual Machine) bij Facebook & de MongoDB extensies in PHP. Kortom: een autoriteit. Haar presentatie ging over de internals van PHP, van het parsen & lexen, het tokenizen en het uiteindelijk uitvoeren van de PHP-code. Erg low-level en very nerdy.

Het is als het binnenste van je dieselmotor leren kennen: absoluut niet nodig om te kunnen rijden, maar wel verdomd interessant om te weten hoe het allemaal precies werkt. En in dit geval: hoe belangrijk een juiste PHP OPCache wel is, eens je weet wat er allemaal nodig is om PHP te draaien.

Bekijk de presentatie

Hallway tracks

Iets wat elke editie van PHP Benelux weer naar boven komt: de meest interessante babbels & kennis vergaar je meestal buiten de presentaties om, in de hal of in de gangen. Je spreekt met bekende & onbekende gezichten over de (technische) uitdagingen, welke oplossingen ze geïntegreerd hebben, enz. Wat ons betreft is de absolute aanrader voor elke conference dan ook om af en toe een sessie skippen om met mensen te praten. Je leert er soms nog meer van!

Laat ons via de reacties hieronder weten wat jou is bijgebleven van PHP Benelux 2018. En tot volgend jaar op PHP Benelux 2019 natuurlijk!

Gerelateerde berichten
Trends in cloud hosting

7 Trends voor cloud hosting in 2019

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de cloud, maar toch blijven er vaak nog heel wat mogelijkheden onderbenut. En ook de technologie evolueert nog steeds razendsnel verder. Hoog tijd dus voor een overzicht van de trends voor cloud hosting in 2019.

Lees meer

hoe voorkom je dat je gehackt wordt

Voorkomen is beter dan genezen: hoe voorkom je dat je gehackt wordt?

Breng alle cyberrisico’s op technisch en juridisch vlak in kaart en neem de passende technische en organisatorische maatregelen. Een overzicht.

Lees meer

communicatie bij een hack

Hoe moet je communiceren als je gehackt bent?

Hoe ga je als bedrijf, groot of klein, met veel of weinig gegevens, best om met de communicatie omtrent een hack en (eventueel) datalek?

Lees meer