Het is eigenlijk een vacature als een ander, maar een functie als “PHP Application Engineer” klinkt misschien wat vaag. Daarom willen we dat wel eens even verduidelijken. Een PHP Application Engineer werkt bij Nucleus aan heel wat projecten die ons het leven eenvoudiger maken. Een doodnormale week als PHP Engineer omvat:

  • Werken aan ons Controlpanel: via ons controlpanel sturen we API commando’s via het EPP protocol naar verschillende registries ter wereld om domeinnamen te registreren, nameservers aan te passen, contacten te beheren, … noem maar op. Datzelfde controlpanel staat ook in voor het beheer van onze eigen DNS records (A, CNAME, TXT, SRV, MX, …), onze eigen mailboxen (POP3/IMAP) en webhosting of URL forwarding. Alsof dat niet genoeg is kan je daar langs ook nog eens je server(s) beheren, bandbreedte bekijken, online back-up accounts instellen en je Universal Groupware (een Exchange-alternatief gebaseerd op Zimbra) volledig naar de hand zetten.
  • Werken aan onze centaal beheer systeem. Dit  omvat zowat alles binnen Nucleus: van het beheer van IP adressen en licenties tot de hardware en de servers. Fysiek en virtueel smelt daarin mooi samen. Het is een set aan tools die we dagelijks gebruiken om het beheer van onze eigen servers te kunnen vereenvoudigen.
  • Onze orderwizard uitbreiden: wij kunnen de meest wilde producten bedenken, maar men moet ze online kunnen bestellen natuurlijk. Ons order-systeem legt de hele traditionele weg af. Bestelling plaatsen, betalen (online via Ogone of per bankoverschrijving) en activatie en facturatie. De hele cyclus, volledig in-house gemanaged.
  • Het ticketing-systeem uitbreiden: omdat we niets vonden dat 100% aan onze eisen voldeed hebben we gekozen een eigen ticketing systeem te maken dat de opvolging van vragen en issues van klanten kan doen. Van het parsen van een IMAP/POP3 mailbox om mails uit te lezen tot het opmaken en opvolgen van verzonden mails – een erg uitgebreid systeem dat zeker nog een helpende hand van een PHP engineer kan gebruiken.
  • Dagelijkse tools gebruiken als Confluence, Jira, Bamboo, Fisheye, Git, Github, … Heel wat zaken zijn geautomatiseerd om deployment van code naar development/staging/productie te vereenvoudigen.
  • Werken met version control als de beste: we gebruiken intern “git flow” als uitbreiding op git om een set aan standaarden te gebruiken binnen de git omgeving. Het maakt het leven als developer alvast een stukje praktischer.
  • Unit tests schrijven op Zend Framework op code quality mee te kunnen garanderen.
  • Een aardig staaltje front-end development: we hebben een hele hoop data/informatie te tonen en die moet natuurlijk goed gepresenteerd worden. Als PHP developer heb je mee de controle over de interfaces en layouts die gebruikt worden doorheen onze applicatie en krijg je de kans om onze look-n-feel mee te vormen.

We verwachten uiteraard niet dat je dit alles vanaf dag één onder de knie hebt, graag geven we je de ruimte om deze expertise langzaam op te bouwen. Zegt het je wel iets, om bovenstaande mee te komen doen in een steeds groeiende en uitdagende omgeving? Dan moeten wij eens even een praatje slaan!

Gerelateerde berichten
mds bugs

Wat zijn de nieuwe MDS CPU-bugs en wat doen wij eraan?

Je herinnert je misschien nog dat begin vorig jaar er een heel aantal veiligheidsproblemen zijn gevonden in de processoren van Intel. Helaas hebben gisteravond […]

Lees meer

Nucleus & Combell

Nucleus & Combell: twee maanden later

We zijn intussen bijna twee maanden na de overname van Nucleus door Combell. Achter de schermen werken we hard aan de integratie van de twee bedrijven.

Lees meer

http/3

Wat is HTTP/3? En wat betekent het voor jou?

Eind 2018 liet de IETF weten dat het HTTP-over-QUIC protocol voortaan als HTTP/3 door het leven gaat. Zo wordt het de derde officiële versie wordt van het http-protocol. Dat vergt wat uitleg.

Lees meer