Harald, the internet of things in action with beacons

Het Internet of Things is niet meer weg te denken. Steeds meer en meer apparaten communiceren onderling of met hun gebruiker. Het doel is om meerwaarde te bieden en extra comfort in ons dagelijks leven. Onze klant In the Pocket bouwde een eigen beacons platform Harald. Hun project op de luchthaven van Zaventem trok de aandacht van Z-ICT, het IT TV-programma op KanaalZ.

Reportage Z-ICT aflevering 3 op KanaalZ

 

Wat zijn beacons?

Beacons zijn heel kleine batterij, bluetooth gedreven devices die je aan de muur kan ophangen. En die een signaal uitsturen, een bluetooth signaal dat kan opgepikt worden door alle moderne apparatuur, smartphones, noem maar op. Wanneer dat opgepikt wordt door een telefoon, dan kan er een app wakker gemaakt worden en in feite in de achtergrond, kunnen bepaalde interacties getriggerd worden die op die specifieke locatie belangrijk zijn.

Harald bestaat eigenlijk uit drie belangrijke componenten: software, hardware en professional services. De software bestaat uit een SDK die in de apps kan gebruikt worden en een CMS om interacties en campagnes te gaan beheren. Voor de hardware heeft In The Pocket een team voor dat op de baan gaat en installaties gaat uitvoeren en eigenlijk je project ook gaat monitoren. En als laatste stukje, de professional services, daarbij gaat men bedrijven helpen met hun strategie om met beacons van start te gaan.

 

Betrouwbare hosting nodig voor beacons en Internet of Things

Jan Deruyck - In The PocketVoor platformen en toepassingen die snel hun capaciteit moeten kunnen aanpassen, is cloud hosting de beste oplossing.

Zulke schaalbaarheid ga je opvangen met cloud hosting. Cloud hosting is ontworpen om snel te kunnen schakelen in eender welke richting. ’t Is dan ook belangrijk dat je binnen die cloudoplossing gaat zorgen voor een systeem dat zelf meet wanneer er meer nood is aan bepaalde resources en zelf kan bijschalen, wanneer nodig. Noem het gerust (auto)scaling in the cloud.

 

Bovendien zijn hosting oplossingen voor dergelijke platformen een complex gegeven. Ze vergen goede afspraken tussen de hosting provider en de ontwikkelaar van de toepassingen.

Voor zulke zaken is het belangrijk dat je denkt aan redundantie en high availability. Je moet zorgen dat je elk single point of failure in je hardware platform gaat vermijden en je moet dan zorgen dat je een volledig systeem hebt waarbij alles minstens dubbel staat. ’t Is dan ook heel belangrijk dat we onze klanten helpen met het ontwerpen van hun applicaties. We spreken daarbij van “Design for failure“. Daarbij moeten zij leren rekening houden met het feit dat alles dubbel staat. Dus wanneer één systeem zoals een database uitvalt, moet hun applicatie in staat zijn om naar een ander systeem over te schakelen.

Gerelateerde berichten
hoe voorkom je dat je gehackt wordt

Voorkomen is beter dan genezen: hoe voorkom je dat je gehackt wordt?

Breng alle cyberrisico’s op technisch en juridisch vlak in kaart en neem de passende technische en organisatorische maatregelen. Een overzicht.

Lees meer

communicatie bij een hack

Hoe moet je communiceren als je gehackt bent?

Hoe ga je als bedrijf, groot of klein, met veel of weinig gegevens, best om met de communicatie omtrent een hack en (eventueel) datalek?

Lees meer

welke juridische stappen na hack

Welke juridische maatregelen moet je nemen na een datalek?

In dit artikel willen we zo concreet mogelijk maken welke juridische stappen je moet ondernemen als je bedrijf geconfronteerd wordt met een datalek.

Lees meer