Security verbeteren met Managed Hosting

Wanneer bedrijven en organisaties vandaag met downtime te maken krijgen, zijn daar meestal drie grote redenen voor: menselijke fouten, single points of failures in de set-up van de infrastructuur of een gebrekkige beveiliging ervan. Voor die laatste twee is er nochtans een perfecte oplossing: managed hosting. Oftewel het (al dan niet) volledig uitbesteden van je infrastructuur. Op vlak van security heeft dat alvast een aantal belangrijke voordelen.

 

Kritische beveiligingspatches worden onmiddellijk geïnstalleerd

Downtime omwille van slecht gepatchte systemen is vandaag eigenlijk onaanvaardbaar geworden. Toch zien we nog al te vaak dat, zelfs kritische, beveiligingspatches niet onmiddellijk worden uitgevoerd. Door vergetelheid of door tijdsgebrek. Wanneer je kiest voor managed hosting weet je dat je infrastructuur op elk moment consistent geconfigureerd en beveiligd is tegen alle op dat moment bekende kwetsbaarheden. Vanaf het moment dat patches beschikbaar zijn, worden ze meteen correct geïnstalleerd.

 

Geavanceerde security monitoring

Wanneer je het beheer van je infrastructuur uitbesteed, kan je gebruik maken van geavanceerde security monitoring om je veiligheid nog te verbeteren. Naast standaard real-time monitoring voor malware zijn er ook nog intrusion prevention en detection (IPS/IDR), log inspection en integrity monitoring.

Een Intrusion Prevention & Intrusion Detection System (IPS/IDS) zal volledig automatisch ongeautoriseerde toegang tot je systeem of netwerk detecteren en helpen om ongewenste indringers op te sporen en buiten te houden.

Log Inspection en Integrity Monitoring volgen alle logs op je systeem op en alarmeren je bij echte problemen. Het systeem controleert of de configuraties en bestanden op jouw systeem nog altijd dezelfde zijn als bij de installatie, en dus niet zijn aangepast door malafide software. Naast geplande controles zijn er ook nog real-time of on-demand controles mogelijk.

 

Proactieve aanpak op basis van expertise

Wanneer je kiest voor managed hosting, komt je infrastructuur in handen van hosting experts. Mensen die elke dag met hosting én de bijhorende security issues bezig zijn en die dus heel wat expertise hebben opgebouwd. In het verleden, maar ook in het heden. Als er zich een beveiligingsprobleem voordoet bij klant A, mag je zeker zijn dat meteen bekeken wordt of dat probleem zich ook kan voordoen bij klant B, C of D. En hoe het daar te voorkomen. Je profiteert met andere woorden een stukje van het schaalvoordeel en de opgedane expertise.

 

24/7 opvolging van security incidents

Het belangrijkste voordeel is echter dat er 24/7 opvolging is van alle beveiligingsincidenten. Security blijft immers een zaak van voortdurende controle. Een ketting is maar zo sterk als haar zwakste schakel: ieder single point of failure kan de achterdeur zijn waarlangs men kan binnen glippen. Via managed hosting ben je zeker dat je een heleboel onheil voorkomt, maar evengoed dat een expert er meteen bovenop zit, mocht er toch iets misgaan. 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Iets wat bijna onmogelijk te verwezenlijken valt als je zelf je infrastructuur – en dus ook de security – in eigen handen houdt.

Als er dus een onderdeel is in IT waar de gevleugelde woorden “wat we zelf doen, doen we beter” niet meer opgaan, dan is het ongetwijfeld security. De materie is tegelijk zo complex en zo bedrijfskritisch geworden dat je ze eigenlijk niet meer zelf in handen mag houden. Uitbesteden wordt meer en meer een must, maar dan wel op één voorwaarde: dat je kiest voor een betrouwbare partner die zijn expertise kan bewijzen. Liefst middels een audit of internationaal erkende beveiligingscertificaten. Managed hosting? Ja. Maar enkel met een partner die ook op vlak van security de nodige garanties kan bieden.

Geloof jij dat managed hosting je infrastructuur veiliger maakt? Laat het ons weten via de comments onder deze blogpost.

Deze blogpost maakt deel uit van een gratis eBook waarin we aantonen hoe belangrijk security is om downtime te voorkomen.

 

Download ons gratis eBook “Hoe goede security downtime voorkomt”

Gerelateerde berichten
PHP Benelux 2019

PHP Benelux 2019: 7 dingen die wij onthouden hebben

PHP Benelux 2019 was twee dagen lang “the place to be” voor iedereen die iets met PHP doet. Een kort overzicht van de belangrijkste dingen om te onthouden.

Lees meer

DevOps Benchmarks

10 benchmarks die je helpen om het succes van Devops te bepalen

Hoe meet je het succes van DevOps? Hoe bepaal je wat nog kan verbeteren? Wij hebben een lijst samengesteld met 10 bruikbare DevOps benchmarks.

Lees meer

Trends in cloud hosting

7 Trends voor cloud hosting in 2019

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de cloud, maar toch blijven er vaak nog heel wat mogelijkheden onderbenut. En ook de technologie evolueert nog steeds razendsnel verder. Hoog tijd dus voor een overzicht van de trends voor cloud hosting in 2019.

Lees meer