Eurofiber, leverancier van op glasvezel gebaseerde verbindingen, gaat voor Nucleus, een bedrijf gespecialiseerd in professionele hosting, een glasvezelverbinding aanleggen tussen Nucleus’ datacenter in Antwerpen en zijn Brusselse datacenters. Het gaat om een volledig redundante verbinding tussen de verschillende datacenters. Met de verbinding is Nucleus in staat om nog beter in te spelen op de behoeften van zijn klanten aan snelle en betrouwbare hostingoplossingen voor bedrijfskritische toepassingen.

De aanleg van de glasvezelverbinding maakt deel uit van de totale opwaardering van het Antwerpse datacenter van Nucleus. Door het datacenter te koppelen aan het bestaande glasvezelnetwerk tussen de Brusselse datacenters van het bedrijf is de locatie nu bijvoorbeeld ook inzetbaar voor disaster recovery. Nucleus signaleert een toenemende inzet van ’the cloud’ voor bedrijfskritische applicaties en in het verlengde daarvan een groeiende behoefte aan hoogwaardige disaster recovery-oplossingen. Met de herwaardering van het Antwerpse datacenter en de glasvezelverbinding van Eurofiber beschikt Nucleus daarvoor nu over een volwaardige locatie op veilige geografische afstand van Brussel.

Doordat de aansluiting op het Brusselse netwerk redundant is, kan het Antwerpse datacenter ook worden ingezet voor toepassingen die twee actieve datacenters vergen. Bijvoorbeeld synchrone datareplicatie of load balancing.

De keuze voor Eurofiber werd vooral ingegeven door de behoefte aan kwaliteit van Nucleus. “Onze klanten zijn voornamelijk ICT-bedrijven die onze hostingoplossingen opnemen in hun eigen aanbod. Kwaliteit bieden staat voor ons op de eerste plaats. Eurofiber was de enige partij die ons een volledig redundante verbinding met een lage vertraging kon leveren. Bovendien is het bedrijf een gevestigde waarde als het gaat om glasvezelverbindingen. Dat geeft ons de nodige ‘peace of mind’”, aldus Wouter Sergeyssels, managing partner van Nucleus.

Over Nucleus
Nucleus is gespecialiseerd in professionele hosting, gaande van shared hosting oplossingen en domeinnamen tot complexe colocation, managed dedicated en cloud server oplossingen. Als Hosting Solution Builder levert Nucleus adequate hosting oplossingen op maat van de klant. Het hoofdkantoor van Nucleus is gevestigd te Antwerpen en het bedrijf opereert vanuit vier onafhankelijke datacenters (Antwerpen, Diegem, Nossegem en Zaventem). Nucleus beheert momenteel meer dan 1500 servers binnen zijn netwerk en heeft een redudante hosted cloud oplossing. Voor meer informatie kan u terecht op www.nucleus.be

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Aan de basis hiervan ligt een hoogwaardig en fijnmazig glasvezelnetwerk. Dit netwerk heeft momenteel een omvang van ruim 12.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Naast betrouwbare glasvezelverbindingen voor het transporteren van bedrijfskritische data, biedt Eurofiber ook de mogelijkheid om gegevens veilig op te slaan in zijn datacenter in Utrecht.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Zijn onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die ze op hun glasvezelverbindingen willen inzetten en de leveranciers van deze diensten. Ook voor de ontsluiting van gegevens in het datacenter kunnen ze iedere gewenste partij kiezen. Eurofiber biedt bovendien de flexibiliteit om de bandbreedte van verbindingen op ieder moment te verhogen. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl

Gerelateerde berichten
Problemen oplossen in Varnish

Problemen oplossen in Varnish

In onze laatste ChalkTalk video uit de reeks bekijken we “ Problemen oplossen in Varnish ”. Hoe weet je of een pagina juist gecached wordt of niet? Wat zijn de meest voorkomende problemen na een implementatie van Varnish? En hoe los je die problemen op?

Lees meer

Netneutraliteit

Waarom onze overheid netneutraliteit moet garanderen

Een recent artikel van freelance journalist Jan Jacobs over netneutraliteit op Doorbraak.be deed ons steigeren. Zo erg zelfs dat we ons bijna afvragen op hij betaald werd door Proximus of Telenet om zo’n stuk neer te poten.

Lees meer

Meet the Hackers

Meet the hackers: drie visies op IT security

Better safe than sorry. Dat was de boodschap achter Meet the hackers, onze workshop rond ethical hacking. In het gezellig kader van de schuur […]

Lees meer