Nucleus - Laravel

Voor ons is het antwoord op die vraag duidelijk: door Laravel, Forge en gebruiksvriendelijke deployments te combineren met managed hosting. Je krijgt gebruiksgemak, stabiliteit en kwaliteit. Niet toevallig drie van de kernwaarden van Nucleus, gecombineerd met onze core business: managed hosting. Maar waarom maken we net die keuze?

Laravel: het ideale PHP framework

Laravel is een modern PHP framework dat erin slaagt om naar het bredere plaatje van development te kijken. Het gaat niet louter om het schrijven van code, het gaat ook om de infrastructuur waar Laravel op draait (Laravel Forge), het betrouwbaar uitrollen van code (Laravel Envoyer), het schrijven van bruikbare tests (Laravel Dusk), enz. En dat alles mooi samen in een pakket.

Bijkomend voordeel is dat het PHP framework ook queues, een CLI-component en degelijke standaarden bevat. Bovendien beschikt Laravel over een groot en bloeiend ecosysteem. Voor dat laatste mogen we zeker het team van Spatie bedanken die heel wat van hun werk online beschikbaar stellen.

Waarom dus Laravel? Omdat het alles bevat wat we als developers nodig hebben én tegelijk ook denkt aan de sysadmin in ons.

Forge: alternatief voor managed hosting?

Met Forge kan je eenvoudig een server opzetten die geoptimaliseerd is voor Laravel. Bij providers zoals Digital Ocean, Linode of Ocean kan dat zelfs in enkele minuten tijd. Er wordt een virtuele machine aangemaakt en een configuratie geschreven en daarna kan je starten met SSH en Git. Gebruiksvriendelijk en makkelijk, maar de sysadmin in ons blijft toch met vragen zitten:

  • Wie monitort die servers? Wie gaat mijn MySQL fixen als die ‘s avonds laat een keer crasht?
  • Wie zorgt voor de updates? De veiligheidsupdates worden automatisch uitgevoerd (maar logisch ook!), maar wat met al de andere updates?
  • Wie is bezig met de security van mijn machine(s)? Weet ik zelf wat er draait? Met welke configuraties? Wat staat er allemaal open? En welke versies draaien er?
  • Wie neemt back-ups van de databases en bestanden? Met welke frequentie? En waar worden ze bewaard?
  • Hoe snel ben ik terug online als mijn server crasht? Of als die per ongeluk wordt verwijderd?

Eigenlijk is het allemaal terug te brengen tot één grote vraag: wie beheert mijn Forge-server?

Wij vrezen alvast dat voor heel wat van die servers het antwoord simpel is: niemand is er echt actief mee bezig. Waarom dan Forge? Omdat het toelaat om snel en eenvoudig een Laravel-server op te zetten. Maar enkel in combinatie met managed hosting ben je helemaal zeker van optimaal beheer, monitoring en security.

Managed hosting: vergeet je zorgen

Managed hosting is onze core business. En we hebben een kant-en-klare template speciaal voor Laravel-toepassingen. Geen wonder dus dat dit een belangrijk onderdeel is van het totaalplaatje.

Wij beheren alle configuraties, zorgen voor regelmatige back-ups (frequentie in overleg met jou), zorgen voor 24/7 monitoring en support, staan in voor optimale security, doen alle updates, enz.

Met onze Managed Laravel Hosting krijg je een volledig geconfigureerde server met onder meer PHP 7.1, Redis, schedule:run cron, supervisor workers, een vooraf gegenereerde .env config, een deploy script, voorgeïnstalleerde composer/yarn, SSH access, enz. Met andere woorden: alles wat je nodig hebt om Laravel op een betrouwbare manier te laten draaien.

Waarom managed hosting: omdat je jezelf dan geen zorgen meer moet maken over infrastructuur, uptime, veiligheid en business continuity. Daar zorgen wij voor. Zodat jij kan focussen op je core business.

Deployments: vlot en gebruiksvriendelijk

Onze server set-up is lichtjes anders dan die van Forge. Wij vinden onze set-up beter om een aantal redenen en daarom hebben we ons uitrolprocedure aangepast aan onze set-up.

Laten we beginnen bij het begin. We gebruiken CentOS ipv Ubuntu als besturingssysteem, omdat het ons maximale stabiliteit biedt. We combineren dit met recente pakketten zoals PHP 7.1, MariaDB 10.2, Redis 4, enz.

We gebruiken ook meerdere PHP-FPM master pools voor betere OPCache efficiëntie, meerdere Redis instances, strikte firewalling, een aparte directory layout, enz. Dat heeft een kleine impact op de uitrol.

Daarom hebben we een heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk Laravel pakket (nucleus/laravel-deploy) ontwikkeld om klanten daarbij te helpen. Voorlopig is dat nog versie 1.0, maar in nieuwe versies mag je onder meer HipChat/Slack-functionaliteit, betere meldingen en multiserver-support verwachten.

Toch geen zin in onze methode? Dan kan je die eenvoudig aanpassen. Waarom onze manier van deployment? Omdat die perfect is afgestemd op onze set-up en ervoor zorgt dat je vlot en gebruiksvriendelijk je applicaties kan uitrollen.

Als je dus op zoek bent naar de beste manier om je Laravel applicaties te hosten, hebben wij de ideale oplossing. We horen graag je mening in de comments onder deze blogpost.

Gerelateerde berichten
SACK Panic

Wat is SACK Panic en wat doen we eraan?

Elke bug krijgt tegenwoordig een coole naam i.p.v. een saai nummer en met de recente ontdekkingen van onderzoekers bij Netflix is dit niet anders. […]

Lees meer

Nucleus stand op Sound of Science festival

Behind the scenes van onze "Sound of Science" stand

Een tweetal weken geleden vond in Mortsel het Sound of Science festival plaats. Geen focus op muziek, maar wel op iets wat we minstens […]

Lees meer

mds bugs

Wat zijn de nieuwe MDS CPU-bugs en wat doen wij eraan?

Je herinnert je misschien nog dat begin vorig jaar er een heel aantal veiligheidsproblemen zijn gevonden in de processoren van Intel. Helaas hebben gisteravond […]

Lees meer