Good news everyone! Gisteravond werd, na meerdere jaren ontwikkeling, PHP 7 uitgegeven. In deze blogpost geven we meer toelichting op wat er nieuw is, welke functionaliteit verwijderd is en hoe de performantie van het nieuwe PHP 7 er uit ziet!

 

PHP meetup

Om die nieuwe release van PHP te vieren hielden we op ons kantoor een bescheiden meetup. Enkele kleine aankondigingen op onze @nucleus_hosting twitter account zorgden al gauw voor zo’n 30 inschrijvingen. Een mooie opkomst voor een last-minute meetup! We zijn de avond gestart met een presentatie over What’s new in PHP 7? die alle nieuwe features in meer detail toelicht en welke gotcha’s er zijn als je wil upgraden vanaf PHP 5.x. De slides kan je hieronder opnieuw bekijken.

Een 2e presentatie werd gegeven door Wim Godden van cu.be, over het PHPCompatibility project. Deze tool, gebaseerd op PHP_CodeSniffer, laat je toe een codebase te analyseren op eventuele problemen als je van PHP versie zou wisselen. Wil je van PHP 5.5 naar 5.6? Dan kan PHPCompatibility je laten weten welke features er verwijderd zijn. Support voor PHP 7 komt er volgende maand reeds aan, maar je kan PHPCompatibility nu dus al gebruiken om de werking van je eigen project op PHP 5.x te rapporteren! Hieronder staan ook de slides van Wim.

Omdat het immers een Release Party was dachten we: een feestje zonder taart, da’s geen echt feestje. Gevolg? Een taart waar een heel leger van kon mee eten!

PHP 7 cake Michelangelo van Dam, in de PHP Community een bekend figuur en mede organisator van de schitterende PHP Benelux conference, gaf voor de gelegenheid zelfs 3 zeldzame PHP 7 ElePHPants weg! De winnaars mogen zich gelukkig prijzen met zo’n collectors item.  

PHP 7 voortaan mogelijk op Nucleus hosting

Omdat wij het gebruik van PHP 7 ook willen motiveren geven we aan alle aanwezigen een gratis PHP 7 compatibel shared hosting pakket weg. We hadden de PHP 7 release al enige tijd voorbereid met de vorige release candidates en kunnen nu ook fier zeggen dat onze onze linux shared hosting nu ook PHP 7 compatibel is. Via het Nucleus Controlpanel kan je voor je site nu kiezen tussen PHP 5.3, 5.4, 5.5, 5.6 en 7.0! De Pull Request om de feature te activeren werd, met de nodige GIF’s, live gemerged tijdens de presentatie. Zoek je nog wat extra leesvoer over de nieuwe PHP 7? Dan verwijzen we je graag naar:

Wij zijn alleszins blij met de nieuwe PHP 7 release. Als systeembeheerders zien we vooral de verbeteringen aan de performantie van de applicaties en het verminderde CPU en geheugen verbruik op servers. Wil je ook PHP 7 testen? Kijk dan zeker eens naar onze Linux Shared Webhosting packages die nu ook PHP 7 ondersteunen!

Gerelateerde berichten
SACK Panic

Wat is SACK Panic en wat doen we eraan?

Elke bug krijgt tegenwoordig een coole naam i.p.v. een saai nummer en met de recente ontdekkingen van onderzoekers bij Netflix is dit niet anders. […]

Lees meer

Nucleus stand op Sound of Science festival

Behind the scenes van onze "Sound of Science" stand

Een tweetal weken geleden vond in Mortsel het Sound of Science festival plaats. Geen focus op muziek, maar wel op iets wat we minstens […]

Lees meer

mds bugs

Wat zijn de nieuwe MDS CPU-bugs en wat doen wij eraan?

Je herinnert je misschien nog dat begin vorig jaar er een heel aantal veiligheidsproblemen zijn gevonden in de processoren van Intel. Helaas hebben gisteravond […]

Lees meer