logo-infradata

Nucleus is in België al tien jaar zeer succesvol op het gebied van hosting en aanverwante dienstverlening, waaronder managed servers, co-locatie en online backup. Het bedrijf gaat altijd een stap verder dan de concurrentie en profileert zich om die reden als hosting solution builder. “Wij zoeken altijd naar het juiste antwoord op de specifieke vragen van onze klanten”, zegt Wouter Sergeyssels, managing partner van Nucleus. De dienstverlener uit Antwerpen zag belangrijke mogelijkheden voor cloud-hosting en investeerde met het oog hierop flink in zijn netwerk. Dat gebeurde samen met netwerkintegrator Infradata en technologieleverancier Juniper Networks.

“Wij zijn in 2009 gestart met het aanbieden van cloud-hosting als nieuwe dienst”, zegt Sergeyssels. “Om deze dienst succesvol te maken is een zeer schaalbare en betrouwbare netwerkomgeving een eerste voorwaarde. We hebben toen de keus gemaakt om ons bestaande netwerk ingrijpend uit te breiden.” Nucleus maakte een plan om vanuit drie verschillende datacenters in de regio Brussel te gaan werken. Eén bestaand werd vernieuwd. Daarnaast kwamen er twee volledig nieuwe datacenters bij. “Voor de onderliggende technologie zijn we gaan zoeken naar een geschikte leverancier. In onze filosofie moeten de bouwstenen van onze dienstverlening hoogbeschikbaar en zeer betrouwbaar zijn, net als de diensten zelf. Ons cloud-aanbod is gebaseerd op Infrastructure-as-a-Service vanuit een volledig gevirtualiseerd datacenter. Klanten hoeven zich daardoor geen vragen meer te stellen over resources als CPU’s of disks. Zij kunnen klein starten en wij kunnen op ieder moment capaciteit bijschakelen zodra een klant daarom vraagt. Het grote voordeel voor de klant is dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over capaciteit. In de traditionele aanpak zijn klanten snel geneigd om hun infrastructuur voor de zekerheid meer capaciteit te geven dan strikt noodzakelijk is. Binnen ons cloud-hostingconcept is dat niet nodig. Dankzij virtualisatie zijn we zeer flexibel in het opschalen van capaciteit.”

Transparant aanbod van Juniper
Nucleus maakte al snel de keus voor de producten van Juniper Networks en de dienstverlening van netwerkintegrator Infradata. Sergeyssels: “Een belangrijke reden om te kiezen voor Juniper is het transparante productaanbod. In tegenstelling tot andere leveranciers weet Juniper uitstekend duidelijk te maken wat hun producten precies kunnen en hoe je daarbij als klant te werk moet gaan. Verder bleek uit vergelijkingen met andere leveranciers dat we met de Juniper-producten de komende vijf jaren uitstekend kunnen inspelen op toekomstige ontwikkelingen. Het gaat hier om een flinke investering, waardoor toekomstvastheid een belangrijk punt is voor ons. Bij concurrerende producten zouden we naar verwachting al over twee jaar weer moeten investeren om de dienstverlening op peil te houden.” Een ander groot voordeel van Juniper is volgens Sergeyssels het JUNOS-besturingssysteem. “Dat is een groot pluspunt omdat je JUNOS door de hele organisatie in kunt zetten, wat het beheer vereenvoudigt.”

Volledig redundant netwerk
Infradata ontwierp samen met Nucleus een netwerkomgeving voor de drie datacenters. Dit netwerk is gebaseerd op Juniper MX-routers voor het routeren van verkeer. Daarnaast maakt Nucleus gebruik van EX-switches en van SRX-firewalls. “Met deze producten hebben we een volledig redundant netwerk gebouwd, dat onderling is verbonden via een glasvezelconnectie. Deze redundantie is vooral belangrijk voor klanten die zich geen downtime kunnen veroorloven, omdat dat meteen leidt tot omzetverlies. Verder is door deze nieuwe opzet de snelheid van ons netwerk drastisch verhoogd. In de oude situatie zaten we op 1 Gigabit op het netwerk. Dat kunnen we nu desgewenst verhogen naar 240 Gigabit. Dit is vooral van belang met het oog op de toenemende vraag naar bandbreedte door applicaties als videostreaming. Onze klanten willen er daarbij zeker van zijn dat hun videobeelden scherp bij eindgebruikers binnenkomen. Met de Juniper-apparatuur is dat geen probleem.”

Uitstekende hulp van Infradata
Sergeyssels is verder erg enthousiast over de dienstverlening van Infradata. “De specialisten van Infradata hebben samen met onze interne engineers ons uitstekend geholpen bij het ontwerpen en implementeren van het nieuwe netwerk. Zij hebben daarbij vooral goed gekeken naar de diensten die we via het netwerk willen aanbieden. Nu het netwerk operationeel is, biedt Infradata ons goede support. Het bedrijf reageert snel op vragen. Dankzij hun inzet en de producten van Juniper beschikken we nu over een schaalbaar, betrouwbaar en toekomstvast netwerk. Hiermee kunnen we onze klanten schaalbare cloud-hosting bieden waarbij hoge beschikbaarheid en disaster recovery gegarandeerd zijn. Verder kunnen we dankzij de hoge capaciteit van het netwerk klanten die veel bandbreedte nodig hebben, probleemloos bedienen. We bieden klanten nu een perfect werkend netwerk met voldoende capaciteit. Met dit netwerk geven we optimaal invulling aan onze dienstverlening.”

Gerelateerde berichten
SACK Panic

Wat is SACK Panic en wat doen we eraan?

Elke bug krijgt tegenwoordig een coole naam i.p.v. een saai nummer en met de recente ontdekkingen van onderzoekers bij Netflix is dit niet anders. […]

Lees meer

Nucleus stand op Sound of Science festival

Behind the scenes van onze "Sound of Science" stand

Een tweetal weken geleden vond in Mortsel het Sound of Science festival plaats. Geen focus op muziek, maar wel op iets wat we minstens […]

Lees meer

mds bugs

Wat zijn de nieuwe MDS CPU-bugs en wat doen wij eraan?

Je herinnert je misschien nog dat begin vorig jaar er een heel aantal veiligheidsproblemen zijn gevonden in de processoren van Intel. Helaas hebben gisteravond […]

Lees meer