Beveiligd cloud aanbod op basis van licentiemodel

Nucleus, Belgisch expert in het online hosten van infrastructuur en applicaties, integreert maatwerk hosting met Deep Security van Trend Micro, specialist op het gebied van virtualisatie- en cloudbeveiliging. Dit maakt het voor Nucleus mogelijk om vanaf nu ook beveiliging op maat aan te bieden.

Met zijn 4 datacenters, ruim 70 racks en meer dan 1.900 servers tellende infrastructuur – deels op VMware gevirtualiseerd – helpt Nucleus kleine en grote organisaties met de meest uiteenlopende vragen. Van het online brengen en houden van webtoepassingen tot het beheer van virtuele infrastructuren. Die verscheidenheid aan opdrachten, gecombineerd met steeds meer vraag naar complexere (virtuele) infrastructuren en een enorme toename in het aantal geavanceerde internetbedreigingen, noodzaakte Nucleus over te schakelen naar een meer performante, up-to-date en beheersbare security oplossing.

Op 1 mei besloten managing partners David Geens en Wouter Sergeyssels hun Juniper vGW-oplossing in te ruilen voor de all-in-one Deep Security oplossing van Trend Micro. Dit volledig agentless en agent-based beveiligingsplatform biedt vandaag een beter antwoord op de problematiek rond beheer, prestaties en security controle in gevirtualiseerde omgevingen. Daarbovenop werkt Deep Security geïntegreerd met het Smart Protection Network van Trend Micro, een cloud-client infrastructuur voor realtime bescherming tegen opkomende bedreigingen.

“Deep Security was voor ons de enige, beheersbare beveiligingsoplossing met een sluitend antwoord op de toename in complexiteit en criminaliteit. De oplossing geeft ons het gevoel mee te evolueren met de meest recente uitdagingen in cybercrime”, verklaart Wouter Sergeyssels, managing partner en verantwoordelijk voor het operationele en technische beheer bij Nucleus.

Klant is koning

Nucleus gaat voor de gepersonaliseerde aanpak“Op basis van gesprekken en risico-analyses stellen wij een klant altijd een aantal mogelijkheden voor, ook op het vlak van beveiliging. Voor ieder bedrijf is het natuurlijk een andere oefening en vaak hangt het ervan af welk risico hij al dan niet wil nemen. Voor ons is het essentieel dat we vanaf nu op een gemakkelijke manier een breed pallet van beveiliging kunnen aanbieden en daarmee voldoen aan de specifieke vraag van de klant”, verklaart David Geens, managing partner en verantwoordelijk voor onder andere sales en marketing bij Nucleus.

Het voordeel van Deep Security is ook dat de oplossing meegroeit in functie van een project. Parameters en beveiligingsniveau’s kunnen aangepast worden. Volgens Steven Heyde, country manager Trend Micro een groot voordeel voor Nucleus. “Service providers en hun klanten zoeken oplossingen die hybride en dynamische omgevingen afdoende beveiligen. Met ‘een security aanbod op maat’ toont Nucleus dat het meedenkt met zijn klant. Met zijn verschillende functionaliteiten waaronder firewall, inbraakpreventie en – detectie, webreputatie, log – en integriteit analyse en anti-malware, biedt het Deep Security platform gebruikers de garantie op effectievere en efficiënte beveiliging. Voor Nucleus meteen compleet genoeg om hiermee de vele, uiteenlopende vragen van klanten te beantwoorden. ” 

Over Nucleus

Nucleus is een hosting solution builder. Het bedrijf is gespecialiseerd in professionele hosting, gaande van shared hosting oplossingen en domeinnamen tot complexe colocation, managed dedicated en cloud server oplossingen voor bedrijven en organisaties. Als hosting solution builder levert Nucleus adequate hosting oplossingen op maat van de klant. Het hoofdkantoor is gevestigd te Antwerpen en opereert vanuit vier onafhankelijke datacenters (Antwerpen, Diegem, Nossegem en Zaventem). Nucleus beheert momenteel meer dan 1.900 servers binnen zijn netwerk en heeft een redudante hosted cloud oplossing.

Over Trend Micro

Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van virtualisatie- en cloud-beveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop als het gaat om geïntegreerde threat management-technologie. Trend Micro heeft ruim 25 jaar ervaring en biedt met zijn software beveiliging op klant- server- en cloud-niveau. Door de Trend Micro Smart Protection Network-infrastructuur, een beveiligingstechnologie gebaseerd op cloud computing, worden aanvallen gestopt op de plek waar ze ontstaan. De infrastructuur wordt ondersteund door meer dan 1000 beveiligingsexperts over de hele wereld.

Gerelateerde berichten
as-as-service model

Wat wil je in de cloud zetten?

Wanneer je informatie zoekt over de cloud, word je al snel om de oren geslagen met termen als SaaS, PaaS, IaaS en UaaS. Dat zijn respectievelijk afkortingen voor: Software-as-a-Service, Platform-as-a-Service, Infrastructure-as-a-Service en Uptime-as-a-Service. Ze geven aan wat je allemaal precies in de cloud kan of wil zetten. Waar zitten de overeenkomsten en waar de verschillen? En wat wil jij allemaal in de cloud hebben?

Lees meer

Afschakelplan

Hoe voorkom je downtime als de elektriciteit wegvalt tijdens het afschakelplan?

Wat betekent het afschakelplan voor jouw servers en website? Hoe groot is de kans dat die ook enkele uren onbereikbaar zijn?

Lees meer

managed hosting versus unmanaged hosting

Wie gaat je cloud beheren?

Waar zitten de grote verschillen tussen managed hosting en unmanaged hosting? En wat zijn de voordelen en nadelen die eraan verbonden zijn?

Lees meer