Nucleus kanooh persbericht hosting samenwerking

Eind vorig jaar besliste de Vlaamse overheid om te starten met kañooh of Drupal As-a-Service. De idee was, en is nog steeds, om overheidsinstellingen een platform te geven om snel en op een gebruiksvriendelijke manier overheidswebsites te kunnen opzetten en onderhouden.

Het consortium ESN/ONE Agency won het raamcontract en werkt vandaag aan een totaaloplossing die bestaat uit drie onderdelen: kañooh Websites, kañooh Diensten en kañooh Hosting. Nucleus werd na een extra tendering proces door het consortium gevraagd om het hosting gedeelte van het hele project te verzorgen.

Nucleus, dat zich opwerpt als de hosting solution builder, is een specialist in het hosten van dergelijke omgevingen. “Bij het opzetten van deze hosting omgeving zijn we niet over één nacht ijs gegaan” zegt David Geens, Managing Partner bij Nucleus. “We hebben de DevOps filosofie toegepast. Met andere woorden we zijn eerst met de ontwikkelaars van het hele platform gaan samenzitten om te definiëren wat de software applicaties nodig hadden om de verschillende websites optimaal te kunnen hosten”, verduidelijkt Geens. Nucleus is immers van oordeel dat een cloud-software applicatie steeds moet ontwikkeld worden met een aantal hosting specificities in de architectuur zelf. Mede door die aanpak slaagde Nucleus er in om de hele omgeving op minder dan één maand operationeel te hebben en optimaal te laten functioneren. De volgende jaren zullen er naar alle waarschijnlijkheid een pak websites vanuit de Vlaamse overheid en mogelijks ook vanuit de lokale besturen gemaakt én online gezet worden. Het hostingplatform dat Nucleus heeft opgezet is daar op voorzien.

Tim De Coninck, Project Manager van kañooh: “De professionele aanpak en intense samenwerking met Nucleus heeft ons geholpen om de kañooh hosting omgeving snel en schaalbaar online te krijgen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst waar we alles verder zullen blijven automatiseren.”

Nucleus positioneert zich al jaren als ‘hosting solution builder’ eerder dan als gewoon hosting bedrijf. Het verschil zit hem in de aanpak, de expertise en kwaliteit van de dienstverlening.

De Vlaamse overheid heeft duidelijk een beroep gedaan op ‘specialisten in het vak’.


Download het persbericht Lees onze Kañooh Whitepaper


Over Nucleus
Nucleus is de hosting solution builder bij uitstek. Het bedrijf is gespecialiseerd in professionele hosting, gaande van shared hosting oplossingen en domeinnamen tot complexe colocation, managed dedicated en cloud server oplossingen voor bedrijven en organisaties. Als hosting solution builder levert Nucleus adequate hosting oplossingen op maat van de klant. Het hoofdkantoor is gevestigd te Antwerpen en opereert vanuit vier onafhankelijke datacenters (Antwerpen, Diegem, Nossegem en Zaventem). Nucleus beheert momenteel meer dan 1.500 servers binnen zijn netwerk en heeft een redudante hosted cloud oplossing. Meer informatie: www.nucleus.be

Over kañooh
kañooh Websites is het platform van de Vlaamse overheid om snel, eenvoudig en op gebruiksvriendelijke manier overheidswebsites op te zetten en te onderhouden. De kracht achter het platform is de sterk doorgedreven automatisering en standaardisering. www.kanooh.be

Gerelateerde berichten
as-as-service model

Wat wil je in de cloud zetten?

Wanneer je informatie zoekt over de cloud, word je al snel om de oren geslagen met termen als SaaS, PaaS, IaaS en UaaS. Dat zijn respectievelijk afkortingen voor: Software-as-a-Service, Platform-as-a-Service, Infrastructure-as-a-Service en Uptime-as-a-Service. Ze geven aan wat je allemaal precies in de cloud kan of wil zetten. Waar zitten de overeenkomsten en waar de verschillen? En wat wil jij allemaal in de cloud hebben?

Lees meer

Afschakelplan

Hoe voorkom je downtime als de elektriciteit wegvalt tijdens het afschakelplan?

Wat betekent het afschakelplan voor jouw servers en website? Hoe groot is de kans dat die ook enkele uren onbereikbaar zijn?

Lees meer

managed hosting versus unmanaged hosting

Wie gaat je cloud beheren?

Waar zitten de grote verschillen tussen managed hosting en unmanaged hosting? En wat zijn de voordelen en nadelen die eraan verbonden zijn?

Lees meer