Begin november werd de website www.offon.be gelanceerd. De OFF ON campagne werd door de Ministers van Energie samen met Elia, FOD economie en de Federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken opgericht. Het risico op elektriciteit schaarste is reëel voor deze winter. Een afschakeling blijft de ultieme maatregel. Om dit te vermijden, is het noodzakelijk het grote publiek aan te moedigen om minder elektriciteit te verbruiken. De nieuwe overheidswebsite offon.be bundelt vanaf nu alle beschikbare informatie over het mogelijke stroomtekort deze winter in ons land.

De website, bijhorende app en campagne via social media werden ontwikkeld door het Leuvense communicatiebureau Kunstmaan. Op basis van eerdere ervaringen in het lanceren van informatie omtrent de afschakelplannen, schakelde Kunstmaan Uptime-as-a-Service specialist Nucleus in. De opdracht was heel duidelijk: offon.be mag niet offline gaan.

De lancering gebeurde met de nodige persaandacht en bijgevolg waren de verwachtingen hoog gespannen. Cijfermateriaal leerde ons dat we tot 500.000 gelijktijdige bezoekers konden verwachten.

Dankzij onze expertise in DevOps konden we samen met Kunstmaan op korte tijd een project uittekenen waarbij duidelijk werd vastgelegd wat er juist ontwikkeld zou worden op basis van wederzijdse feedback zodat de systeem beheerders het nodige konden doen om een always on infrastructuur te voorzien. Zo werd er gewerkt met cloud servers in de Nucleus cloud met high availability, load balancing en varnish caching.

We hebben de start niet gemist. Onmiddellijk nadat de media de website vermeldden op hun websites, zagen we de bezoekersaantallen pieken. De bandbreedte piekte zonder problemen. Ongeacht de vele bezoekers (tot meer dan 5000 nieuwe bezoekers iedere seconde), bleef de site voor iedereen vlot bereikbaar.

De site blijft de ganse winter onder beheer en monitoring van de hosting specialisten van Nucleus. Het is immers te verwachten naarmate het kouder wordt, meer en meer mensen tot op de minuut op de hoogte zullen willen blijven van de voorspellingen en de afschakelplannen. De elektriciteit mag dan misschien uitvallen in delen van het land, wij zorgen er voor dat de site www.offon.be tenminste bereikbaar blijft.

Over Nucleus

Nucleus werd opgericht in 2000. Nucleus beheert meer dan 2000 servers in vier Belgische datacenters en heeft een netwerk met een capaciteit van 70 gigabit. Nucleus is gespecialiseerd in Uptime-as-a-Service en verzorgt de hosting van IT applicaties die garanties op beschikbaarheid nodig hebben.

Contactinformatie

David Geens, Managing Partner
david@nucleus.be – 0475/608011

Gerelateerde berichten
Nucleus - Laravel

Wat is de beste manier om Laravel te hosten?

Wat is de beste manier om Laravel te hosten? Door Laravel, Forge en gebruiksvriendelijke deployments te combineren met managed hosting. Lees hier waarom!

Lees meer

Spectre en Meltdown

Spectre en Meltdown: wat was de échte impact ?

Spectre en Meltdown – en meer bepaald het patchen van de lekken – hebben zowat elke system administrator bezig gehouden de afgelopen dagen. Nu […]

Lees meer

Spectre en Meltdown

Important information regarding Meltdown & Spectre CPU vulnerabilities

By exception, this blogpost will be in English to inform all our clients. News has come out about highly critical vulnerabilities in all Intel […]

Lees meer