Disaster Recovery Plan (DRP)

Een Disaster Recovery Plan (DRP) is het belangrijkste onderdeel van uw business continuity planning. Als uw voornaamste IT-site door een natuurramp of een menselijke fout onbeschikbaar wordt, zorgt zo’n DRP ervoor dat uw dataset niet verloren gaat.

 

disaster-Recovery

Disaster recovery begint bij een goede offsite back-up. Welke oplossing u daarvoor kiest, is afhankelijk van uw behoeften:

1. Voor kmo’s is de Nucleus online Back-up vaak voldoende om alle kritische data offline te back-uppen.

2. Hebt u meer bandbreedte nodig voor de back-up van uw gegevens? Of groeit uw nood aan resources omdat de hoeveelheid data blijft groeien?

Dan kunt u met Veeam Cloud Connect op een snelle en veilige manier back-ups op de Nucleus-infrastructuur plaatsen.

 

 

Hebt u grotere hoeveelheden data en/of hecht u belang aan een korte RPO (Recovery Point Objective: de maximale periode waarin data onbeschikbaar is bij een calamiteit)? Hebt u behoefte aan zero data loss of disaster recovery met een failover plan? Dan zoeken wij voor u een oplossing op maat.

Dankzij onze uitgebreide backbone zijn we niet afhankelijk van externe transitproviders. In samenwerking met netwerkpartners zoals het Belgacom Explore Network en het glasvezelnetwerk van Eurofiber voorzien we een snelle ontsluiting van uw lokale IT-site naar een standby of disaster site in een van onze datacenters.

Vereist uw applicatie meer dan 99,99% uptime? Dan heeft u behoefte aan een multidatacenter oplossing.

Contacteer ons online