Veeam Cloud Connect Backup

Met Nucleus Veeam Cloud Connect Backup (VCC Backup) wordt het maken van externe back-ups van uw virtuele servers naar de cloud eenvoudig. Veeam-klanten kunnen met deze technologie op een snelle en veilige manier back-ups op onze infrastructuur plaatsen. Het grote voordeel daarbij is dat u zelf niet hoeft in te staan voor het beheer van die infrastructuur.

Met een starterspack bij Nucleus stuurt u back-ups naar de back-up repository op onze infrastructuur.

veeam_2014_logo_color_tag-1

Best practice voor back-ups: de 3-2-1-regel

Volgens de 3-2-1-regel moet u drie kopieën van uw gegevens bewaren op twee types opslag, waarbij één kopie op een andere locatie wordt bewaard.

Voor de veiligheid van uw data is deze regel belangrijk. Het is echter voor veel bedrijven een uitdaging om back-ups op een externe locatie op te slaan. Redenen hiervoor zijn

 • de beperkte bandbreedte die een bedrijf beschikbaar heeft
 • de toenemende hoeveelheid gegevens die moet geback-upt worden.
 • ontbrekende resources om een echte externe back-up repository te bouwen of te onderhouden

Dankzij Nucleus VCC Backup kunt u zich aan de 3-2-1-regel houden zonder dat u veel geld en resources kwijt bent aan een tweede locatie. Maak gebruik van de cloud-diensten van Nucleus om uw back-ups op te slaan en profiteer van de ingebouwde extra bandbreedte in de WAN-technologie van Veeam.

Krachtige en betrouwbare features

Veeam beschikt over krachtige en betrouwbare features en functies, waardoor het risico op catastrofaal dataverlies tot een minimum wordt beperkt. Met Nucleus Veeam Cloud Connect Backup krijgt u:

 • Gehoste externe back-ups binnen België: kopieer uw back-ups naar onze cloudopslag. Ze komen via een veilige SSL-verbinding terecht in een Belgisch datacenter (ISO 27001 certified), zonder dat u hiervoor een extra Veeam-licentie nodig hebt.
 • Volledig inzicht en beheer: u krijgt rechtstreeks vanuit de back-upconsole toegang tot gegevens in gehoste back-up-repository’s en kunt deze herstellen. U kan het gebruik van cloudopslag bijhouden en u ontvangt herinneringen voor de verlenging van uw back-up-account.
 • Moderne back-up-architectuur: u maakt gebruik van de moderne back-up-technologie van Veeam, zoals back-up-kopieertaken met geïntegreerde WAN-acceleratie, progressieve back-ups en GFS-retentieregels (Grandfather/Father/Son).
 • End-to-end-encryptie: u hebt de zekerheid dat alle data aan de bron (voordat ze uw netwerkperimeter verlaten), tijdens het verplaatsen en de opslag worden versleuteld. Dit zonder invloed op de datareductie-capaciteit van geïntegreerde compressie, deduplicatie en WAN-acceleratie.

Veeam Cloud Connect-licenties

Veeam Cloud Connect is opgenomen in de Veeam Availability Suite™ v8, Veeam Backup Essentials, zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt en er extra licenties vereist zijn.

De enige kost die u extra hebt, is het Cloud Connect pack bij Nucleus.

Nucleus Veeam Cloud Connect Backup maakt het voor Veeam-klanten makkelijk om hun back-up-infrastructuur naar de cloud uit te breiden.

Zo werkt Nucleus Veeam Cloud Connect Backup

Nucleus VCC Backup integreert gehoste back-up-opslag direct in de Veeam back-up-console:

 • Als Veeam-klant kan u eenvoudig de gehoste back-upopslag toevoegen met de account-gegevens die u van ons krijgt De gehoste back-upopslag wordt hierdoor zichtbaar als Cloud Storage in uw back-up-infrastructuur.
 • De cloud-opslag functioneert als lokale opslag, maar biedt de voordelen van een cloud-opslag: hij is altijd beschikbaar, zelfs als de primaire back-up of het datacenter het laat afweten.

Wat te doen in geval van problemen?

Indien er zich een probleem voordoet in uw datacenter, hebt u de volgende mogelijkheden dankzij de Nucleus VCC Backup:

 • Een herstel (restore) van de gegevens via het internet
 • Een herstel doen via seeding. Dit betekent dat u ons vraagt uw backup te kopiëren naar een extern medium zoals bv één of meerdere harde schijven
 • Individuale VMs, Files, vDisks of files in vDisks, Application Objects (AD, SQL, Exchange, Sharepoint) kunnen hersteld worden.

 

Meer weten? Een offerte? Neem snel contact op met onze sales.