Dankzij je Cloud server ben je niet meer afhankelijk van één fysieke machine

Ontdek de verschillende subcategorieën van Cloud Hosting

Uptime is erg belangrijk voor uw onderneming. Uw applicaties moeten blijven werken om uw bedrijf draaiende te houden. Een cloud server biedt op dit gebied een heel pak voordelen tegenover een fysieke server. Je bent immers niet meer afhankelijk van één fysieke machine.

cloudhosting

Hoe werkt de Cloud?

 1. Virtualisatie

  Cloud computing is gebaseerd op het principe van virtualisatie. Uw eigen virtuele cloud server draait niet op één fysieke server, maar in een hele verzameling van servers en netwerken die samen ‘The Cloud’ vormen.

 2. Cloud kiest hardware

  De cloud bepaalt zelfstandig welke hardware uw server nodig heeft om zijn taken te vervullen.

 3. Problemen? De cloud grijpt in

  Als er een probleem is, zoals een defect aan een fysieke machine, verplaatst de cloud uw server automatisch, zodat de uptime gegarandeerd blijft. Dit gebeurt zonder dat u het merkt. Uw server blijft beschikbaar dankzij high availability.

 4. Resources

  De cloud houdt bij het kiezen van de hardware onder meer rekening met de resources die nodig zijn, de vrije capaciteit en de machines die in onderhoud zijn.

Bovenop alle voordelen van een cloud server kan u
een beroep doen op extra Management Service Packs

 


Managed Cloud Hosting

U wil zich kunnen concentreren op uw echte core business? Geen probleem, Nucleus kan het dagelijkse beheer van de server op zich nemen. We voorzien 24/7 monitoring, volgen de back-ups op, houden de performantie in het oog en zorgen voor de nodige updates aan uw server. Uw server wordt onze zorg.

Uitgebreide rapporteringen

Maandelijkse een rapport over de werking van uw server, met alle nodige grafieken netjes gepresenteerd. U krijgt zelfs de samenvatting van uw rapport en de mogelijke actiepunten netjes voorgeschoteld. Upscalen of downscalen? De configuraties binnen uw Cloud Server wijzigen? Onze Cloud Experts vertellen het u. Met onze uitgebreide Management Service Packs kunnen we aan elke vereiste voldoen.

Flexibiliteit & Cloud Hosting

Deze flexibiliteit maakt cloud hosting interessant voor al dan niet tijdelijke projecten, zoals:

 • Event- en campagnewebsites: als u gedurende enkele maanden meer bezoekers op uw website verwacht, kunnen we de capaciteit van uw server in die periode uitbreiden. Na die periode zetten we de parameters terug zoals voorheen.
 • Het testen van nieuwe software-versies. We maken hierbij een exacte kopie van uw huidige cloud server. Als de upgrade voldoende is getest en veilig blijkt om toe te passen, kan de tijdelijke kopie weer verdwijnen.
 • Software-as-a-service aanbieden aan uw klanten: Uw hosted omgeving kan door de schaalbaarheid meegroeien met de groeiende behoeften van de klant. U kan eventueel een afgesloten server per klant voorzien, zodat elke klant in een veilige, afgesloten omgeving draait.

cloudhosting
multidatacenter

High availability

Een server die down is, veroorzaakt veel problemen voor een bedrijf. Ieder uur dat hij niet beschikbaar is, kost hij geld.

We spreken van een ramp als kritische IT-onderdelen meer dan twee dagen uitliggen en kritische gegevens verloren gaan.Wist u dat:

 • 29% van de bedrijven die met een IT-ramp te maken krijgen, binnen de twee jaar sluiten?
 • 10 dagen IT-problemen in 93% van de gevallen leidt tot een faillissement binnen het jaar? Met de optionele high availability bent u zeker dat er op elk moment een andere machine klaarstaat om uw machine opnieuw op te starten.
 • Een kapotte schijf of gebrekkig geheugen vormt geen probleem meer. Het onderdeel wordt meteen in onderhoud geplaatst en ergens anders in de cloud opnieuw opgestart.

Back-ups

Met een cloud server kan u kiezen voor een complete set back-ups die automatisch in de cloud gebeurt. U hoeft dus geen back-up software meer aan te kopen.

Een consolidated back-up:

 • Geeft u altijd een point in time om naar terug te keren
 • Op die points in time wordt telkens een volledige snapshot van uw machine bijgehouden. Uw server kan dus exact zoals op dat tijdstip worden opgestart.
 • Kan ook als tweede server in de cloud worden heropgestart. Als er iets mis is op uw server, dan kunnen we bijvoorbeeld de back-up van gisteren opstarten zodat u op zoek kan gaan naar de fout.

disaster-Recovery

Keuzegids: Cloud-oplossingen voor uw bedrijf

De term wordt zowat overal gebruikt, maar wat is de cloud nu precies en hoe maak je er gebruik van? Om een antwoord te bieden op uw vragen hebben we een beknopte gids samengesteld waarin we helder en eenvoudig uitleggen wat de cloud is en wat de cloud kan betekenen voor uw onderneming.

U krijgt een duidelijk antwoord op deze vragen:

 1. Welke soorten cloud bestaan er allemaal?
 2. Wat is het best: een publieke of private cloud?
 3. Wanneer kiest u het best voor een hybride cloud?
 4. Hoe veilig zijn cloudoplossingen?
 5. Welke garanties mag u verwachten van uw leverancier?

Download: Cloudopossingen voor uw bedrijf

cover ebook Nucleus Cloud oplossingen

Nog niet overtuigd?
Ontdek onze drie troeven die u écht vooruit helpen

Kostenbesparend

Dankzij uw cloud server hoeft u zelf of als bedrijf geen dure hardware meer aan te kopen.

Veiligheid

De Nucleus-cloud is ondergebracht in onze Tier3-datacenters, met alle nodige voorzieningen. De
beveiliging gebeurt op verschillende niveaus in de cloud:

‘Groene’ IT

Cloud computing is de meest ecologische IT die je kan vinden. We zorgen er dan ook voor dat elke server optimaal benut wordt.

Wenst u te brainstormen over hoe u uw cloud server schaalbaar kan maken?