Colocatie of server housing

Colocatie of server housing betekent dat uw eigen server zich in de Nucleus-datacenters bevindt. Wenst u een eigen server die zich op een gegarandeerd veilige locatie bevindt? Wil u een snelle verbinding die bovendien redundant is? Dan is colocatie de perfecte oplossing.

U bepaalt zelf welke applicaties, databases en andere interactieve elementen in uw website of internetapplicatie gebruikt moeten worden.

Nucleus heeft rackspace in streng beveiligde klasse A-datacenters in Nossegem en Antwerpen. In die datacenters worden stroomvoorziening, internetconnectiviteit, klimaatregeling en fysieke beveiliging 24/24 gegarandeerd.

5 voordelen van colocatie

 1. Een eigen server is een noodzaak als u bepaalde vereisten hebt op gebied van kwaliteit, dataverkeer of opslagcapaciteit.
  • Vrijheid: u kiest zelf de hardware en bepaalt de systeeminstellingen
  • Veiligheid: alleen uw eigen applicaties draaien op de server
  • Discretie: uw server wordt onderhouden door uw eigen personeel
  • Zekerheid: u kent de sterke en zwakke plekken van uw systeem
 2. Colocatie in datacenter biedt veiligheid
  Als u uw server binnen uw eigen bedrijf wil plaatsen, moet u veel geld uitgeven aan veiligheid en een snelle verbinding. In onze datacenters bevindt uw server zich altijd op een veilige plaats en is hij vlot bereikbaar. Er is een gegarandeerde stroomvoorziening, inbraakbeveiliging, water- en branddetectie en airconditioning.
 3. Snelle verbinding
  Alle locaties van onze datacenters zijn op netwerken aangesloten die onafhankelijk zijn van elkaar, telkens met meerdere uplinks. Hiermee bieden we een unieke failover aan onze klanten. Ons netwerk is in staat om 480 gigabit per seconde te routeren.
 4. Maximale uptime
  99,90 minuten op 100 zijn onze systemen en het netwerk up and running.
  Download Uptime Level Agreement
 5. Colocatie is betaalbaar
  Server housing bij Nucleus is betaalbaar. Vraag een offerte aan voor een colocatie bij Nucleus.

Verschillende opties

Remote
Power Switch

Hiermee kan u uw server zelf opnieuw herstarten in uw browser. 24×7, volledig gratis en zonder gevaar voor uw server.

Shared Firewalling

We plaatsen uw server achter onze firewalls. Alle poorten naar uw server worden gesloten. U bepaalt zelf welke poorten bereikbaar moeten zijn.

SMS Monitoring

Elke minuut controleert het systeem of een bepaalde service nog werkt/reageert. Als er zich een probleem voordoet, krijgt u onmiddellijk een sms.


Externe
Back-up

De back-up gebeurt dan automatisch en volgens de procedure die u verkiest. De prijs is afhankelijk van de gewenste ruimte.

Prijzen voor server housing

Nucleus biedt u kwaliteit aan de beste prijs door te investeren in bedrijfsprocessen en efficiëntie. Wil u weten hoeveel server housing uw bedrijf zou kosten?

Colocatie bij Nucleus: waarom?

 • Onze expertise biedt u garanties. Nucleus is gespecialiseerd in hosting en serverbeheer.
 • U kan uw eigen pakket op maat samenstellen. Nucleus werkt niet met standaardpakketten, maar gaat samen met u op zoek naar een oplossing op maat.
 • Wij garanderen een minimale uptime van 99,90%. Dat is vastgelegd in onze colocatie service level agreement.
  Download Uptime Level Agreement
 • Een redundant netwerk voor de hoogste uptime en snelheden