Dedicated server

Voor professionele en online toepassingen is het huren van een eigen dedicated server de ideale oplossing. Als het een bedrijfskritische toepassing betreft is het zelfs onmisbaar.
De datacenters van Nucleus behoren tot de top in België op gebied van veiligheid, verbinding en componenten. Daardoor kunnen we 99,50% uptime garanderen voor uw dedicated server.

WAAROM EEN DEDICATED SERVER

Als u bepaalde vereisten hebt op gebied van kwaliteit, dataverkeer en opslagcapaciteit, is een eigen server een noodzaak voor uw bedrijf. Een dedicated server biedt de volgende voordelen.

 • Vrijheid: u bepaalt zelf de systeeminstellingen.
 • Veiligheid: enkel uw eigen applicaties draaien op de server.
 • Zekerheid: u kent de sterke en zwakke plekken van uw systeem.
 • Flexibiliteit: als uw noden veranderen, veranderen wij uw server.
 • Klantenservice: U biedt een rechtstreekse service aan uw klanten, doordat u development én hosting kan aanbieden.
 • ROI: een snellere return on investment.
 • Marge: een grotere marge dan op klassieke reseller-mogelijkheden.

BASISPAKKET DEDICATED SERVER

Bij het opzetten van uw dedicated server werkt Nucleus met een aantal aanpasbare basisconfiguraties:

 • Standaard vertrekken we van een Dell RackServer (Supermicro en HP op aanvraag).
 • Voor het besturingssysteem kan u kiezen uit Microsoft Windows Server (Web, Standard of Enterprise) en Linux (CentOS, Ubuntu, Fedora, Debian). Op basis van het OS installeren wij verschillende bijkomende services. Zowel bij Windows als Linux starten we met een standaardpakket aan database-, mail- en ftp-applicaties. In samenspraak worden eventueel verdere applicaties geconfigureerd.
 • Remote power switch: hiermee kan u uw server herstarten vanuit uw browser. 24/7, gratis.

Deze configuraties worden steeds aangepast aan de beste beschikbare technologie. Hierdoor kunnen we stabiliteit en snelheid garanderen.

Heeft u speciale wensen of wil u een specifieke configuratie? Dan stellen onze technici voor u een server op maat samen.
Bij elke dedicated server is een Standard Server Pack inbegrepen. Wens je meer? Dan kan Nucleus ook het beheer van het besturingssysteem of de applicaties voor haar rekening nemen. Dat valt onder Managed Hosting.

Download onze uptime level agreement

EXTRA OPTIES

Een dedicated server is maatwerk. Onze experts bekijken project per project wat er nodig is. Daardoor betaalt u niet voor zaken die u niet nodig hebt.
Het standaardpakket is erg uitgebreid. Daarnaast zijn er nog enkele interessante zaken die we optioneel aanbieden:

Shared firewalling
We plaatsen uw server achter onze Juniper firewalls. Bij shared firewalling worden alle poorten naar uw server gesloten. U bepaalt zelf welke poorten bereikbaar moeten zijn.
SMS Monitoring

We monitoren uw server 24/7. Elke minuut controleert het systeem of een bepaalde service nog werkt/reageert. Als er een probleem is, krijgt u (of Nucleus) onmiddellijk een sms. Zo bent u altijd op de hoogte over eventuele problemen op uw server.

Externe back-up
Reserveer ruimte op onze back-up-server. Back-ups gebeuren dan automatisch en volgens uw gewenste procedure. De prijs is afhankelijk van de gewenste ruimte. Het dataverkeer dat u verbruikt bij uw back-ups wordt niet opgeteld bij uw maandelijks verbruik.

 

Daarom kiest u voor Nucleus

 • Expertise: Nucleus is gespecialiseerd in hosting en serverbeheer.
 • Dedicated server op maat: wij werken niet met te nemen of te laten standaardpakketten, maar gaan samen met u op zoek naar de beste oplossingen voor uw specifieke noden.
 • Ervaring: uw server wordt onderhouden door ervaren technici met kennis van zaken
 • Uptime: een dedicated server bij Nucleus biedt u een minimale uptime van 99,97%.

Vraag uw offerte aan