U start de Nucleus Business Backup client op, door te dubbelklikken op het icoon op het bureaublad, of door via de system tray het icoon te dubbelklikken. Vervolgens krijgt u het openingscherm van de backup manager te zien.

Nadat u voor de eerste maal bent ingelogd, met de correcte gebruikersnaam & wachtwoord combinatie, wordt u onmiddelijk gevraagd een nieuwe backupset aan te maken. Hiervoor is een omschrijvende naam nodig.

Na het kiezen van de omschrijvende naam, kan u selecteren van welke mappen er een backup gemaakt dient te worden. Standaard wordt de map “Mijn Documenten” reeds geselecteerd voor u.

Nadat u gekozen heeft welke folders er gebruikt zullen worden om een file-backup van te maken, klikt u op “Volgende”. U komt vervolgens in het scherm om het schema voor deze backup op te maken. U zal zien dat er reeds een standaard schema werd aangemaakt, met de naam “Backup Schedule (Type: Daily)”. Dit standaard schema zal dagelijks om 21u een backup starten.

Indien u dit wil wijzigen, kan u het backupschema aanklikken (zodat u het selecteert) en vervolgens op “Properties” klikken. Een nieuw venster opent zich, waar u de details van dit schema kan aanpassen. In dit venster kan u kiezen of de backup dagelijks, weekelijks of maandelijks dient te lopen. Indien gewenst, kan u ook een eigen schema opstellen, dat op voorafbepaalde dagen zal lopen.

Nadat u het schema heeft bevestigd, komt u op het laatste scherm terecht. Hier kan u bepalen volgens welke code uw backups beveiligd worden. Standaard wordt er voorgesteld dezelfde encryptie-sleutel gebruiken als het wachtwoord voor uw Online Backup account. Indien u hier een specifieke sleutel voor wilt gebruiken, kan u kiezen voor “Custom”, waarbij u ook kan kiezen om een ander algorytme te gebruiken (AES, DESede of Twofish) en uw andere encryptiesleutel kan kiezen.

Nadat u deze stap doorlopen heeft krijgt u bericht dat de backup correct is aangemaakt. De backup zal voortaan lopen op de door u ingestelde tijstippen.

Kunnen we je nog ergens anders mee helpen?

Bel of mail ons. We helpen je snel met een antwoord.

Contacteer ons