Het is inderdaad mogelijk om een lokale kopie te maken middels de Nucleus Online Back-up Manager. Deze lokale kopie kan vervolgens rechtstreeks op onze servers geplaatst worden, om zo de eerste grote back-up (waar alle data gekopieerd moet worden) te vermijden.

U start de Online Back-up Manager op en meldt zich aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Nadat u zich heeft aangemeld, klikt u in het hoofdscherm op “back-up” in het linker menu.

Vervolgens kan u kiezen van welke back-upset u een lokale kopie wil maken (een “seed load”). Daar kan u, rechts onderaan, via de knop “options” meer opties beschikbaar maken.

Hier kan u kiezen om een back-up naar een “offsite backup server” te maken (een zogenaamde “online” back-up, waarbij de gegevens naar onze servers worden verstuurd), of een “local hard disk”. Bij het selecteren van de onderste optie wordt er altijd een “full” back-up genomen, en kan er geen incrementele of differentiële back-up gemaakt worden.

Zodra u bevestigd dat de back-up mag beginnen, krijgt u een voortgangsbalk om de status van de back-up weer te geven.

Na het nemen van de back-up zal de folder structuur er als volgt uit zien. Het hoogste element in de structuur is de naam van de Online Back-up server, in dit geval “onlinebackup.nucleus.be”. Het 2e element is de gebruikersnaam van deze back-up, diegene waarmee u bent aangemeld op de software, in dit geval “account”. Vanaf dan begint de structuur van de back-upset.

Indien u de gegevens naar ons toe wil verzenden, dient u alle bestanden vanaf de folder “onlinebackup.nucleus.be” (dus het hoogste element) mee te kopiëren.

Kunnen we je nog ergens anders mee helpen?

Bel of mail ons. We helpen je snel met een antwoord.

Contacteer ons