Om het .NET Framework 3.5 te installeren op uw server, dient u het installatie-bestand eerst te downloaden naar uw Windows server. (Download-pagina, meer informatie). Na het downloaden, kan u de installatie beginnen door het gedownloade bestand te dubbelklikken, waarna het .NET Framework automatisch geinstalleerd wordt.

Na installatie van het .NET Framework 3.5 lijkt er op het eerste zicht niets veranderd. In IIS kan er gekozen worden tussen .NET 1.1 of 2.0, maar 3.5 verschijnt niet in het lijstje. Hoe komt dit?

Er is alleszins niets fout gelopen tijdens de installatie, want het .NET framework 3.5 installeert automatisch .NET 2.0, 3.0 en 3.5 in één keer (dit verklaart ook het grotere download bestand van ~190MB). De reden dat er enkel maar het .NET 2.0 framework getoond wordt, en niet het 3.0 of 3.5 framework, is omdat de twee laatstgenoemden gebruik maken van het core framework van .NET 2.0.

Eigenlijk is .NET 3.0 en .NET 3.5 enkel maar een library update van versie 2.0 (met onder andere betere AJAX-support en LINQ – Language INtegrated Query). Ze bouwen immers verder op het stabiele .NET 2.0 framework, en brengen enkele vaak gevraagde uitbreidingen met zich mee. Deze manier van versie-nummering brengt natuurlijk de nodige verwarring met zich mee.

Kunnen we je nog ergens anders mee helpen?

Bel of mail ons. We helpen je snel met een antwoord.

Contacteer ons