De status “quarantaine” komt voor bij een .BE of .EU domeinnaam. De status “Redemption Period” is van toepassing bij een .COM, .NET of .ORG domein. Beide betekenen echter hetzelfde.

Indien een domeinnaam niet tijdig hernieuwt wordt, komt deze in “quarantaine” te staan. In plaats van de domeinnaam direct te verwijderen & vrij te geven, zodat anderen deze kunnen registreren, komt deze in een “veilige zone” of “quarantaine”. Het domein is verwijdert, maar kan nog niet door anderen geregistreerd worden.

Dit geeft u de kans om uw domein alsnog te heractiveren, voordat iemand anders deze kan registreren. Een domeinnaam in quarantaine is verder volledig buiten werking geschakeld. Zo zal de website niet meer werken, alsook de e-mail verzonden naar adressen op dit domein zullen niet aankomen.

Een domeinnaam blijft 40 dagen in deze quarantaine periode staan voor een .BE en .EU domein, en 44 dagen voor een .COM, .NET en .ORG. Hierna wordt deze definitief vrijgegeven, en is het domein vrij voor iedereen om dit te registreren.

Indien uw domeinnaam in quarantaine staat bij Nucleus, kan u dit via ons controlpanel hernieuwen.

Kunnen we je nog ergens anders mee helpen?

Bel of mail ons. We helpen je snel met een antwoord.

Contacteer ons