Om de mail te kunnen ontvangen van onze Nucleus Universal Groupware, dient u eerst eenconnector te installeren voor Outlook. Deze zorgt ervoor dat Outlook de correcte methode kent om te communiceren met onze Universal Groupware server, zodat de mail vlot gedownload kan worden.

1. Sluit Outlook af
Indien u Outlook nog heeft openstaan, sluit deze dan eerst af. Zolang Outlook open staat kan de Universal Groupware Connector niet geïnstalleerd worden.

2. Download & Installeer de connector
De connector kan gratis gedownload worden via onze website, op de pagina met software downloads voor Nucleus Universal Groupware. Daar kan u de connector selecteren voor Microsoft Outlook (deze is compatibel met Outlook 2003, Outlook 2007, en Outlook 2010).

Nadat u de download gestart heeft, kan u de installatie starten door het bestand te dubbelklikken. De installatie-wizard start zich, en zal u een gelijkaardig scherm tonen als hieronder.

Druk op “Next” om de installatie starten.

Vink de optie “I accept the terms in the License Agreement” aan, en klik vervolgens op “Next“.

De wizard is nu klaar om de software te installeren. Klik nogmaals op “Next” om de installatie te starten.

De wizard is nu bezig met het uitvoeren van de installatie.

De installatie is succesvol voltooid. U kan deze beëindigen door op “Close” te klikken.

3. Instellingen in Outlook
Als u vervolgens Outlook opnieuw opent, krijgt u een dialoog venster waar u de gegevens van uw Universal Groupware account dient in te geven.

Als naam van de server geeft u nug.nucleus.be, en u vinkt de optie “Beveiligde verbinding gebruiken” aan. Dit zorgt ervoor dat al het e-mail verkeer van en naar de Universal Groupware server geëncrypteerd wordt, en dus veiliger is.

Het e-mail adres is het e-mail adres dat u wil gebruiken in de Nucleus Universal Groupware. Bij het invulveld voor wachtwoord kan u het wachtwoord invullen dat u heeft gekozen voor uw account.

Nadat u op “OK” heeft geklikt, worden de instellingen van kracht en begint de connector met de eerste synchronisatie van de server.

Hierbij worden uw nieuwe e-mail berichten, afspraken & contactpersonen gesynchroniseerd met uw Outlook.

Nieuwe e-mails die verstuurt of ontvangt gaan via de Nucleus Universal Groupware, waar u ook via de web-interface toegang tot heeft. Alle contactpersonen of afspraken die u maakt worden meteen gesynchroniseerd naar de server, en worden daar ook opgeslagen.

Kunnen we je nog ergens anders mee helpen?

Bel of mail ons. We helpen je snel met een antwoord.

Contacteer ons