Wanneer je geen e-mail meer kan sturen vanuit je Nucleus mailbox, zijn daar een aantal mogelijke redenen voor.

  • Je domein is vervallen
  • Je mailbox is vervallen
  • Je gebruikt de SMPT-server van een Internet Service Provider ( bijvoorbeeld Telenet of Proximus)
  • Je serverinstellingen voor de mailbox zijn verkeerd
  • Je internetconnectie is tijdelijk onderbroken geweest
  • Je wachtwoord voor je mailbox is gewijzigd en werd nog niet aangepast in je mailprogramma
  • Je hebt de quota van je mailbox bereikt

Als je pas jeĀ  mailbox hebt toegevoegd in je mailprogramma en je kan geen e-mail kan versturen, ligt dit allicht aan de serverinstellingen. Controleer dus of die correct zijn. Kan je ook geen e-mail versturen vanuit de Nucleus Webmail, dan neem je best even contact op met onze supportdienst.

Wanneer je je computer voor lange periodes laat aanstaan of gewoon niet uitschakelt, bestaat er altijd een kans dat je internetconnectie kort onderbroken wordt. Deze onderbreking is voldoende om ervoor te zorgen dat je geen e-mail meer kan uitsturen. Alles wat je dan moet doen is de computer even opnieuw opstarten.

Wanneer je je quota hebt bereikt, verzoeken we je een back-up te nemen van je mailbox om dataverlies te vermijden. Eens je die back-up gemaakt hebt, kan je je mailbox opkuisen via de Nucleus Webmail.

IMAP versus POP3

Onze shared mailboxen kan je toevoegen als een POP3- of een IMAP mailbox. POP3 gaat de e-mail lokaal opslaan en, als je het zo instelt, een kopie achterlaten op de mailserver. Dat kan ervoor zorgen dat je mailbox op de mailserver volloopt, ook al heb je je e-mail verwijderd in je mailprogramma (Outlook, Thunderbird, Apple Mail, enz.).

Om dit te vermijden raden we je aan om IMAP te gebruiken. Bij IMAP werk je namelijk rechtstreeks op de mailserver. Zo krijg je in het Nucleus Control PanelĀ  ook een correcte weergave van je mailboxgebruik. Met IMAP kan je ook makkelijker e-mail raadplegen op verschillende toestellen, omdat ze automatisch worden bijgewerkt op elk toestel.

Kunnen we je nog ergens anders mee helpen?

Bel of mail ons. We helpen je snel met een antwoord.

Contacteer ons