Bij het backup rapport wordt als melding bij de job status gegeven: “Backup not yet finished“, maar het rapport geeft verder geen foutmeldingen, en de bestanden staan wel goed op de server. Ik kan ze ook via de Restore-functie terugzetten, zonder problemen.

Deze melding komt er door de werkwijze van de backup software. Elk uur wordt er nagegaan welke backup taken er gelopen hebben (of welke niet gelopen hebben, volgens hun backup schema), en worden de nodige rapporten uitgestuurd, met de status van de backup taak.

Een meer technische uitleg is als volgt; elke lopende backup taak wordt geassocieerd met een geheugen object wat vrij frequent geüpdate wordt. Op de 57ste minuut van elk uur (00:57u, 01:57u, 02:57u, …) zal de software automatisch zoeken naar backup taken die nog lopende zijn, maar wiens geheugen object al een tijdje niet meer geüpdate is.

Dit kan voorkomen als de backup software net bezig is met een groot bestand te downloaden, of wanneer de verwerking van de backup taak iets langer duurt dan voorzien, omdat het geheugen-object dan minder frequent geüpdate wordt.

Mogelijke oplossingen zijn het opsplitsen van uw (grote) back-up taak in meerdere kleine taken, zodat deze niet te lang duren alvorens ze voltooid zijn. Het kan mogelijk ook helpen de software te herinstalleren.

In een toekomstige versie van de software wordt dit probleem normaal verholpen. De melding kan verwarrend zijn, maar indien u geen fouten ziet in het backup rapport wordt de backup wel volledig afgerond. Als u deze melding consequent bij elke backup taak ziet, contacteer ons dan gerust – dan kijken we dit verder na.

Kunnen we je nog ergens anders mee helpen?

Bel of mail ons. We helpen je snel met een antwoord.

Contacteer ons