Dit kan voorkomen wanneer er gedeelde netwerkmappen op je computer actief zijn.
Zelfs als je enkel lokale folders & bestanden wil back-uppen, zal de software om een gebruikersnaam & wachtwoord vragen om, indien nodig, de juiste toegang te verkrijgen.

Het komt ook voor als je aanmeldt met een niet-administrator account. De software probeert dan mogelijk bestanden te benaderen waar uw huidige account geen toegang toe heeft, en vraagt hier de nodige credentials of aanmeld gegevens voor.

Als je op vervolgens op “OK” probeert te klikken na het selecteren van de folders krijg je een fout “no blank passwords accepted“.

Dit komt omdat Windows standaard geen lege wachtwoorden ondersteunt, als u zich wilt aanmelden met een andere gebruiker – ook al heeft die gebruiker geen wachtwoord ingesteld.

Er zijn twee oplossingen mogelijk, om dit te verhelpen. Het is het eenvoudigst op te lossen door een wachtwoord in te stellen voor je Windows gebruikers account. Dit paswoord kan je dan gebruiken als de Online Backup Client hiernaar vraagt.

Om een windows wachtwoord in te stellen ga je als volgt te werk:

  • Druk de toetsencombinatie Control + Alt + Delete
  • Kies “Wijzig wachtwoord”

Als dat niet werkt:

  • Ga naar Start Menu – Controlpanel – Gebruikersaccounts
  • Klik op de link ‘wachtwoord instellen’

Een tweede methode, is het wijzigen van het de “blank passwords” restrictie, die windows standaard heeft. Het wijzigen hiervan gaat als volgt.

  • Ga naar Start > Uitvoeren en geef hier “gpedit.msc” in (zonder de aanhalingstekens). Dit start de Group Policy Editor
  • Vervolgens ga je naar Computerconfiguratie > Windows-instellingen > Beveiligingsinstellingen > Lokaal beleid > Beveiligingsopties
  • Dubbelklik op de waarde “Accounts: gebruik van lege wachtwoorden beperken tot aanmelden op de console” en verander dit van “Ingeschakeld” naar “Uitgeschakeld“.
  • Sluit de Group Policy Editor af

Meer informatie kan u ook vinden op de Microsoft Support pagina’s.

Voortaan kan u lege wachtwoorden gebruiken als u de folders selecteert waarvan u een back-up wil nemen.

Kunnen we je nog ergens anders mee helpen?

Bel of mail ons. We helpen je snel met een antwoord.

Contacteer ons