Een traceroute kan handig zijn om bepaalde problemen binnen een netwerk te ontdekken. Zo kan er snel duidelijk worden of er via een bepaalde route een vertraging optreed, om zo al even snel tot een oplossing te komen.

Er zijn verschillende manieren om zo’n trace route uit te voeren. Zo kan u de commando’s tracerten pathping gebruiken op een Windows besturingssysteem.

traceroute
Een eenvoudige traceroute kan u uitvoeren door volgende stappen te doorlopen. Deze start u vanaf de server/computer van waaruit u de problemen ondervindt.

Ga naar Start > Uitvoeren. Type hier het command “cmd” (zonder extra haakjes) in. De Windows Command Prompt opent zich nu (als alternatief kan u ook Windows Powershell gebruiken).

Type hier het volgende commando in: tracert www.mijnwebsite.be. U vervang “www.mijnwebsite.be” door de website die de problemen oplevert, of door het IP van de server waarvoor u de route wil bepalen.

U kan een uitvoer krijgen als volgt (dit verschilt van locatie tot locatie).

Op bovenstaande afbeelding kan u het volledige traject zien dat het internet-verkeer moet afleggen, alvorens op de server aan te komen.

Een gelijkaardige uitvoer, met meer details, kan ook nog op een andere manier bereikt worden: viapathping. U kan een pathping starten als volgt: Start > Uitvoeren, hier geeft u het commando “cmd” in (zonder haakjes). Vervolgens tyt u het volgende commando: pathping www.mijnwebsite.be, waar u “www.mijnwebsite.be” weer vervangt met de website of server waarvoor u problemen ondervindt.

Deze uitvoer kan u doorsturen naar ons, zodat we dit verder kunnen analyseren.

Kunnen we je nog ergens anders mee helpen?

Bel of mail ons. We helpen je snel met een antwoord.

Contacteer ons