In de Nucleus Universal Groupware kan u een externe mailbox toevoegen door in te loggen op de web-interface (https://nug.nucleus.be) met uw gebruikersnaam (= uw e-mail adres) en uw wachtwoord.

Vervolgens klikt u op “Voorkeuren” in de tabbladen bovenaan.

Vervolgens klikt u in het menu links op “Accounts“.

U kan nu een account toevoegen door op “Externe account toevoegen” te klikken. In het menu onderaan vult u het gewenste e-mail adres in. Voor het veld “Accountnaam” kiest u een naam voor deze mailbox.

De keuze die u dient te maken bij “Accounttype” is afhankelijk van de account die u wenst toe te voegen. POP3 wordt gebruikt voor adressen die u bij uw internetprovider verkrijgt, zijnde Skynet, Telenet, Scarlet, en Euphony. IMAP wordt onder andere gebruikt voor Gmail accounts.

In het veld “Gebruikersnaam van account” geeft u uw gebruiksnaam op. Bij een Gmail account vult u hier uw volledig adres in.

De server die u moet opgeven bij “E-mailserver” is afhankelijk van de de account die u wenst toe te voegen. Onderaan vindt u een lijst van de meest voorkomende mailservers.

Telenet : in.telenet.be
Scarlet : pop.scarlet.be
Skynet : pop.skynet.be
Euphony : in.euphonynet.be
Yahoo : pop.mail.yahoo.be
Gmail : pop.gmail.com

In het veld “Wachtwoord” geeft u uw wachtwoord op. U kan ook “wachtwoord weergeven” aanvinken om na te gaan of het wachtwoord correct is ingegeven.

Sommige accounts dienen te verbinden via SSL. Gmail is een account die dit vereist. U kan SSLinschakelen door “Gebruik voor toegang tot deze server een gecodeerde verbinding (SSL)” aan te vinken bij “Geavanceerde instellingen“.

Voorbeeld instellingen van een POP3 account:

Voorbeeld instellingen van een IMAP account:

Wanneer u alle instellingen heeft ingevoerd, kan u deze testen via de knop “Instellingen testen“.

Uw account is nu succesvol geconfigureerd, u dient enkel deze wijzingen nog op te slaan. Dit kan u door link bovenaan in het menu te klikken op “Opslaan“.

Kunnen we je nog ergens anders mee helpen?

Bel of mail ons. We helpen je snel met een antwoord.

Contacteer ons