In de Nucleus Universal Groupware kan u een agenda delen door in te loggen op de web-interface (https://nug.nucleus.be) met uw gebruikersnaam (= uw e-mail adres) en uw wachtwoord.

Vervolgens klikt u op “Kalender” in de tabbladen bovenaan. U krijgt nu uw eigen kalenders te zien, in het menu links. Klik met uw rechtermuisknop op de agenda die u wil delen, en kies voor de optie “Kalender delen“.

U krijgt nu een nieuw kader, waarin u verschillende eigenschappen kan wijzigen van de gedeelde kalender, zoals wie toegang krijgt – en welke rechten hij/zij heeft.

Als u de kalender wil delen met een andere Universal Groupware gebruiker, kan u het e-mail adres opgeven van deze persoon. Hij/zij krijgt dan een e-mail met de vraag of de gedeelde kalender aanvaard wordt of niet.

U kan de agenda ook delen met externe bronnen, zodat de kalender als een iCal of ander formaat kan ingelezen worden.

De kalender kan “read only” gemaakt worden door de rol “Viewer” te selecteren. Er kan dan in de kalender gekeken worden, maar er kunnen geen afspraken gemaakt of gewijzigd worden. Indien u kiest voor de rol “Beheerder“, dan kan de andere persoon ook afspraken aanmaken, wijzigen & verwijderen, alsook accepteren en afwijzen.

De persoon of personen die u toevoegt krijgen, na het klikken op “Ok” een e-mail met daarin de vraag of ze deze gedeelde kalender willen aanvaarden of niet. De mail ziet er als volgt uit.

In de blauwe balk kan er op “Share accepteren” of “Share afwijzen” geklikt worden.

Indien de share aanvaard wordt, krijgt de gebruiker nog de keuze om een naam te kiezen voor de kalender. Deze naam is enkel zichtbaar in zijn/haar account, de originele kalendernaam blijft ongewijzigd.

Nadien komt de gedeelde agenda ook in het “Kalender”-tab te voorschijn, waar de afspraken kunnen bekeken en gewijzigd worden – afhankelijk van de ingestelde rol.

U kan de agenda ook weer verwijderen door met uw rechtermuisknop de kalender te selecteren, en te kiezen voor “verwijderen“.

Kunnen we je nog ergens anders mee helpen?

Bel of mail ons. We helpen je snel met een antwoord.

Contacteer ons