Dit komt mogelijk door de manier waarop een browser (zoals Internet Explorer, Firefox, Safari of Opera) omgaat met webpagina’s.

Telkens u een website bezoekt, wordt er een lokale kopie van die website opgeslagen op uw computer. Op die manier kan de pagina sneller geladen worden, als u de website de volgende keer bezoekt. Dit systeem heet men ‘caching’.

Door middel van caching laden websites sneller en verbruikt u minder bandbreedte. Het nadeel is echter, dat de nieuwste versie van uw website niet direct getoond wordt.

U kan dit forceren, door te navigeren naar uw website via uw browser. Eens u op de site bent gekomen, kan u de toetsencombinatie ‘CTRL + F5’ induwen. Een normale klik op de F5-toets zal uw pagina hernieuwen. Door hier tegelijkertijd ook de CTRL-toets mee ingedrukt te houden, vertelt u de browser dat de pagina hernieuwd dient te worden, en dat alle elementen op de website opnieuw gedownload moeten worden. Zo krijgt u de laatste nieuwe versie te zien die online staat.

Indien dit niet werkt, kan u ook de geschiedenis/cache van de browser legen. In firefox doet u het als volgt: Extra > Privégegevens opruimen. Vink hier “Buffer” aan en klik vervolgens op “Privégegevens nu opruimen”.

In Internet Explorer kan u naar Extra > Internetopties gaan, en vervolgens klikken op ‘Verwijderen’, onder het deel ‘Browsegeschiedenis’. Een nieuw venster opent zich, waar u kan kiezen welke gegevens u wil legen. Kies hier voor ‘Tijdelijke internetbestanden’, en bevestig de handeling wanneer hier naar gevraagd wordt.

Kunnen we je nog ergens anders mee helpen?

Bel of mail ons. We helpen je snel met een antwoord.

Contacteer ons