Om een website online te plaatsen, heeft u in essentie 2 zaken nodig: de domeinnaam, en de webhosting. Dit zijn 2 afzonderlijke zaken. De domeinnaam is de naam die u intypt in uw web-browser, om de website te bereiken.

De webhosting is een stukje schijfruimte op onze servers waar u de bestanden op kan plaatsen om de website publiek beschikbaar te maken. Het zijn deze bestanden die uw website vormen, die uw bezoekers kunnen bekijken.

Als u bij Nucleus een domeinnaam registreert, kan u kiezen uit verschillende formules. Zo kan u enkel een domeinnaam registreren, een domeinnaam + mailhosting, of een domeinnaam + webhosting.

Indien u heeft gekozen voor een domeinnaam + webhosting, krijgt u van ons de nodige schijfruimte om al uw bestanden op te plaatsen (uploaden).

Als u enkel een domeinnaam heeft bij Nucleus, kan u gebruik maken van E-mail en URL-forwarding. Met deze URL-forwarding kan u de domeinnaam laten doorverwijzen naar een andere, reeds bestaande, website.

U kan, indien u enkel een domeinnaam heeft, ook de nodige webruimte (webhosting) aanschaffen, om de bestanden online te plaatsen. Op deze manier bent u verzekert van een snelle & stabiele website. Meer informatie kan u vinden op onze shared webhosting pagina’s van onze website.

Als u nog verdere vragen heeft, contacteer dan zeker ons support-team.

Kunnen we je nog ergens anders mee helpen?

Bel of mail ons. We helpen je snel met een antwoord.

Contacteer ons