Content Delivery Network (CDN)

De Nucleus datacenters zijn verspreid over België. Door het unieke netwerk is er bovendien een uitstekende verbinding met de buurlanden. Maar als u een internationale website heeft, wil u ook graag dat bezoekers over heel de wereld kunnen bezoeken met een goede snelheid.

Wat doet een Content Delivery Network precies?

  • Een Content Delivery Network zorgt voor een geografische verspreiding van uw website. Een bezoeker uit Amerika vraagt uw website op vanaf een lokale server in Amerika, zodat hij een optimale snelheid kan genieten. Het CDN zorgt zelf voor het synchroon lopen van de websites. De gebruiker krijgt altijd de laatste versie te zien.
  • Alle verbindingen kunnen via snelle fibers tussen datacenters onderling verlopen. Enkel voor de zaken waarvoor uw eigen server nodig is, zal het CDN contact opnemen met uw systeem. Een ingelogde gebruiker in Amerika verbindt nog steeds met de server in Amerika. Die neemt op zijn beurt contact op met uw server in het Nucleus-datacenter.

Verschillende CDN-partners

Nucleus werkt samen met verschillende partners om een CDN-oplossing aan te bieden. Het ene CDN heeft namelijk een betere dekking in bepaalde continenten dan het andere. We zoeken steeds de beste prijs/kwaliteit om uw website op de snelste manier aan te bieden aan bezoekers over de hele wereld.

Contacteer onze experts