Schaalbaarheid

Stel u voor: u lanceert een campagne en die wordt een succes. Plots willen duizenden mensen uw website bezoeken, uw filmpje kijken, uw game spelen of uw product bestellen. Een droom voor uw business, maar het wordt een nachtmerrie als uw hosting niet flexibel geschaald kan worden.

Om uw reclamecampagne optimaal te laten opbrengen, zorgt u er dus voor dat uw hosting zich kan aanpassen aan een grotere belasting.

Scale up

De eenvoudigste stap om te schalen is scale up, waarbij je extra resources inzet. Met onze Cloud Servers is dat eenvoudig: met een klik op de knop breiden we een server uit van 1 CPU naar 24 of meer CPU’s, 256 GB memory en terabytes aan storage.

MAAR scale up heeft een limiet: je kan aan één server nu eenmaal niet onbeperkt resources blijven toevoegen. De resultaten zullen niet meer hetzelfde zijn vanaf het overschrijden van een bepaalde limiet.

Scale out

Een oplossing is dan om taken af te splitsen en servers te optimaliseren. In druk bezette omgevingen is het beter om de webserver te scheiden van de database server. Beide systemen kunnen dan specifiek geconfigureerd worden voor hun taken.
Met geoptimaliseerde servers kan je aan scale out doen: met load balancing kan je meerdere webservers inschakelen. Database clusters kunnen verder uitgebreid worden.

Goede architectuur is de basis

Een goede, schaalbare oplossing vergt de hand van een architect. Er moet goed worden nagedacht hoe schaalbaarheid ingebouwd kan worden. Schaalbaarheid moet immers hand in hand gaan met beschikbaarheid.
Schaalbare en flexibele applicaties bouwen vergt een goede samenwerking tussen ontwikkelaars en sysops. Doe daarom een beroep op onze expertise in het veld van DevOps.

Contacteer onze experts