Kritische Applicatie Hosting

De dag van vandaag zijn er tal van IT-toepassingen die van cruciale omvang zijn voor de goede werking van uw bedrijf. Boekhouding, Customer Relationship Management (CRM), Enterprise Resource Planning (ERP) of zelfs gewoon email … Probeer maar eens voor te stellen dat u drie dagen zonder zit.

De kosten van zo’n ramp zijn vaak moeilijk te becijferen, maar al uw personeel en/of productie die enkele dagen op beperkte kracht verder kan, kost gewoon handenvol geld.

We mogen niet langer aanvaarden dat we moeten zeggen “sorry, u moet drie dagen wachten tot onze server gerepareerd is”. Voor zulke scenario’s kan u beter beroep doen op de Infratructure-as-a-Service van Nucleus. De juiste keuze voor uw Applicatie Hosting is voor u de beste verzekering dat uw IT-infrastructuur altijd up and running.

Verschillende mogelijkheden

Onafhankelijk van hardware

Gebruik een Cloud Server

Distributed Resource Scheduling


 

Onafhankelijk van hardware

Het grootste probleem vandaag is dat u vaak afhankelijk bent van één server waarop een bepaalde applicatie of database draait. Deze server is dan nog vaak onbruikbaar omdat er een bepaald onderdeel mankeert. Een defect aan een eenvoudige geheugenlat of een defecte leeskop van een harde schijf kan voldoende zijn om uw bedrijf in de problemen te brengen.

Gebruik een Cloud Server

Met een Cloud Server van Nucleus bent u in één klap hiervan verlost. Een Cloud Server is immers een virtuele server, maar dan helemaal aan uw taak toegewijd. Zie het als volgt: uw server is niet langer een hoop ijzer en silicium, maar is ergens aanwezig in de grote Nucleus Cloud.

Uiteraard draait uw Applicatie Hosting nog ergens op bepaalde hardware, maar het voordeel is dat als er een probleem is – of zelfs nog maar het vermoeden van een probleem – dat de Nucleus Cloud uw toepassing verhuist naar andere hardware.

Distributed Resource Scheduling

Zonder dat u het merkt overigens. Distributed Resource Scheduling (DRS) is een techniek die er voor zorgt dat de Cloud zichzelf constant controleert en er voor zorgt dat de workload zich op een logische manier verspreidt over de beschikbare hardware.

Het is dankzij de expertise van de Nucleus Cloud Geeks dat onze Cloud zo intelligent is geprogrammeerd om fouten proactief op te sporen en problemen te vermijden voor ze zich stellen.

Onze eerder genoemde geheugenlat zal meestal op voorhand al fouten vertonen die gedetecteerd kunnen worden. De Nucleus Cloud zal dan proactief de server in maintenace mode plaatsen waardoor alle actieve workload verplaatst wordt naar andere servers.

Daarna hebben de Nucleus Engineers de handen vrij de geheugenlat te vervangen voor ze helemaal stuk gaat.

Vragen? Neem contact op met ons

Total cost of ownership

  • De total cost of ownership (TCO) berekenen is meer dan de aankoop van een server te delen door de 36 maanden waarop hij wordt afgeschreven. Er is ook het onderhoud, het service contract op potentieel falende onderdelen, systeembeheer, elektriciteitsverbruik, backups, noodstroomvoorzieningen, reserve-onderdelen
  • Als u dezelfde mate van zekerheid wil uitbouwen die de Nucleus Applicatie Hosting u biedt, zal u met zekerheid een hogere TCO bekomen als u dit zelf gaat uitbouwen.
  • De expertise van de Nucleus geeks, de ervaring van Infrastructure-as-a-Service provider sinds 2000 en de schaalvoordelen van de Nucleus Cloud maken dat outsourcing voor vele zaken een betere keuze is dan insourcing.
  • Verder geniet u ook van het feit dat u geen investeringskosten (CAPEX) hebt, maar volledig op een operationele kost (OPEX) terecht komt. U betaalt wat u gebruikt, maar tegelijk hebt u bij Nucleus ook de zekerheid van onze dedicated aanpak: u krijgt ook waarvoor u betaalt.
  • Dankzij de schaalbaarheid van de Nucleus Cloud kunt u de computerkracht vergroten of verkleinen volgens uw wensen.

 

Zekerheid op maat

Ook als we werken met Cloud Servers zijn er nog vele scenario’s mogelijk. Gaande van een enkele Cloud Server voor uw Applicatie Hosting – met de zekerheid van hardware onafhankelijk te zijn – kunnen we verder bouwen naar volledige server parken met applicatie clustering, database failovers, loadbalancers, enz

De juiste universele keuze voor iedereen bestaat niet in deze materie. U moet immers altijd ook de kosten tegenover de baten afwegen. Sommige applicaties hebben minder impact op uw bedrijf dan anderen moesten ze in de problemen komen.

Infrastructuur & architectuur

De keuze van de infrastructuur architectuur hangt van veel factoren af. Laat u daarom bijstaan door onze Cloud Geeks. We zijn er om te helpen. Wij luisteren eerst naar uw verhaal, uw noden en uw verzuchtingen en bespreken vervolgens met u de mogelijke oplossingen. Gebruik onze expertise om de mate van zekerheid op te bouwen die u nodig hebt.

En schrik niet als wij zeggen dat sommige zaken beter niet in de Cloud thuis horen. Ook dat durven we zeggen, als dat beter is voor uw bedrijf. Ons doel is u een goede oplossing te kunnen bieden, niet om alleen onze producten te verkopen.

Vraag vrijblijvend een uw offerte op

Managed Cloud Hosting

   • Als u zelf beschikt over de nodige expertise en graag hands-on houdt op uw applicaties, dan hebt u voldoende aan een unmanaged Cloud Hosting oplossing bij Nucleus.
   • Veel bedrijven echter willen bij infrastructuur outsourcing beroep doen op een aanbieder die hun infrastructuur volledig beheert. Onze Managed en Managed+ ULA’s garanderen u dat uw zorgen voornamelijk onze zorgen worden.
   • Zo geniet u volledig van onze expertise en schaalvoordelen. Ervaring opgebouwd sinds 2000 maakt dat een nieuw probleem voor u meer dan waarschijnlijk een probleem is dat Nucleus reeds eerder is tegengekomen en veel sneller oplost. Louter op basis van ervaring.
   • Onze Cloud Geeks zijn trouwens ook degelijk opgeleid als consultant om u te adviseren of u nu best kiest voor een public cloud, private cloud of een mix een hybride cloud.
   • Er is geen ‘one size fits all’ voor Cloud Hosting. De correcte oplossing zoeken we samen met u, om aan uw noden en verwachtingen te voldoen.

 

IaaS: het stevige fundament voor uw SaaS

Software-as-a-Service heeft een stevig fundament nodig, met name de infrastructuur waarop deze gehost wordt. Klanten betalen immers voor iets wat werkt. Uw Software-as-a-Service mag de beste van de klas zijn, als de onderliggende infrastructuur het laat afweten, dan gaat u ook kopje onder bij uw klant.

Daarom is de keuze van de juiste infrastructuur zo belangrijk. U kan natuurlijk investeren in eigen materiaal, maar als u echt stevig in uw schoenen wil staan en een volledig redundante oplossing wil uitbouwen, zal u merken dat u zelf een pak moet investeren.

Met de Cloud Hosting van Nucleus bent u zelf verzekerd van het feit dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de onderliggende infrastructuur laag. Onze Infrastructure-as-a-Service biedt alle mogelijkheden om de beste uptime te garanderen voor uw SaaS-aanbod.

Kosten gaan hand in hand met uw opbrengsten

“Iedere grote reis begint met een eerste stap,” zei Marco Polo. Dit geldt ook meestal voor uw dienstenaanbod.
Uw Software-as-a-Service zal starten met zijn eerste klant en hopelijk snel uitgroeien tot tientallen, honderden en liefst zelfs duizenden klanten.

Dat maakt het voor u moeilijk om bij de start reeds de juiste infrastructuur keuzes te maken. Laat staan om in het begin klein te beginnen, maar toch de zekerheid te hebben over een degelijke, redundante infrastructuur.

Bij Nucleus kunnen we dankzij onze SaaS Hosting of IaaS daar het juiste antwoord op brengen. Zelfs de kleinste Cloud Server is al zo opgezet dat deze hardware onafhankelijk is.

Er is geen single point of failure

Als u dat zelf moet gaan opzetten, bent u snel al een behoorlijk budget kwijt aan redundante infrastructuur. Want het stopt niet bij een server. Ook uw stroom-, koel en vooral niet te vergeten netwerk-voorzieningen moeten meer dan redundant uitgebouwd zijn om uw klant de zekerheid te geven die hij zoekt.

Tegelijk wil u niet om budgettaire redenen in een model stappen dat al snel te klein zal blijken en waar enkel mits grote kosten verder kan gegroeid worden. De Nucleus Cloud Hosting kan perfect met uw noden meegroeien.

Als ultiem voordeel geldt dat het u pas meer gaat kosten als u meer klanten en dus meer inkomsten hebt.

Client Case: United Telecom

United Telecom

United Telecom: geen enkel SMSje of telefoon verdwijnt in de wolken.

Lees deze case