Multidatacenter oplossingen

Multidatacenter oplossingen zijn de ideale oplossing voor applicaties die een uptime van meer dan 99,99% eisen. Die hebben een ontdubbeling op meerdere locaties nodig, in het geval dat er toch iets zou mislopen in het datacenter. 

Internationale normen zoals ICS/SOX vereisen een Disaster Recovery Solution die minstens 40 km verwijderd ligt van de hoofdsite en er volledig los van staat (zowel qua netwerkverbindingen als qua stroomvoorzieningen).

multidatacenterNucleus heeft hiervoor verschillende mogelijke oplossingen:

  • Onze infrastructuur is verdeeld over twee datacenters: in Antwerpen en in Nossegem. Daardoor kunnen we over ons eigen netwerk directe verbindingen aanbieden om multidatacenter oplossingen te creëren, zowel synchroon als asynchroon.

 

  • We hebben ons eigen netwerk en voeren het beheer daarvan zelf uit. Daardoor zijn we onafhankelijk van externe transitproviders. Dankzij het Border Gateway Protocol (BGP) voor extern verkeer en MPLs voor intern verkeer wordt altijd de snelste weg gekozen doorheen het netwerk. Bij een onderhoud of calamiteit kiest het verkeer binnen enkele milliseconden een andere weg.

 

Op deze manier zetten we voor u een infrastructuur op waarbij uw hosting op twee redundante cloud hosting systemen draait binnen hetzelfde datacenter. In ons tweede datacenter voorzien we een cold of hot standby als uitwijklocatie.

Er zijn vele combinaties mogelijk. Onze specialisten adviseren u om de juiste keuze te maken op basis van uw high availability-vereisten. De RTO (Recovery Time Objective) en RPO (Recovery Point Objective) zijn daarbij belangrijke parameters.

Contacteer onze expert