Private Cloud

Cloud Computing heeft enkele fantastische voordelen. Cloud hosting kan vlot worden opgezet en is enorm flexibel. Maar soms is een public cloud niet voldoende en hebt u nood aan een infrastructuur op maat. Lees hier meer over de situaties waarin het beter is om voor een private cloud te kiezen. De Nucleus-specialisten kunnen u dan helpen met het uittekenen van uw noden en oplossing op maat. Vertrouw uw private cloud en de beveiliging toe aan het ervaren Nucleus-team.

Er zijn verschillende soorten private clouds: een volledige private cloud, een hybride cloud, een combinatie van een cloud met dedicated servers of een multidatacenter private cloud. De architectuur wordt aangepast aan uw noden.

1Volledige private cloud

Een volledige private cloud draait van A tot Z op onze eigen hardware. Uw private cloud is dan een eiland binnen één van onze Tier3++-datacenters. Die bestaan uit eigen virtualisatie-hosts die via dedicated switches verbonden zijn met dedicated storage.

Onze specialisten analyseren uw noden om te bepalen welke hardware voor u het meest geschikt is.

2 Hybride cloud

U kan ook kiezen voor een hybride cloudoplossing. Binnen deze optie zijn er twee mogelijkheden:

 • In de meeste gevallen doelt de term hybride cloud op een mengeling van een private cloud met gebruik van public cloud.
 • Nucleus kan echter ook een hybride cloud aanbieden die gebruik maakt van dedicated worker nodes. Die leveren cpu en memory, maar zijn verbonden aan shared storage. We creëren dedicated LUN’s op onze Storage Area Networks (SAN’s) die volledig afgescheiden zijn van andere gebruikers (ook op andere VLANs). U vermijdt zo de kosten van een eigen SAN.

3Combinatie van cloud met dedicated servers

Een andere vorm van hybride cloud architectuur is gebruik maken van cloud technology (zowel private als public) gecombineerd met dedicated servers. Dit is een ideale toepassing als u zwaar belaste databases hebt die enkel snel genoeg kunnen werken op eigen hardware. Ons architectuurteam onderzoekt samen met u wat uw noden voor databases juist zijn en adviseren u over de voor- en nadelen van de verschillende opties.

4Multidatacenter private cloud

Een vierde optie is een multidatacenter private cloud. Indien u zeer hoge beschikbaarheidsvereisten hebt en een SLA zoekt van meer dan 99,97%, kan Nucleus u adviseren om een private cloud te bouwen in meerdere datacenters. Het is mogelijk om één grote metropolitan cloud te spreiden, maar u kan ook opteren voor zero data loss-oplossingen met active/passive en failover-systemen. Ook de back-ups van uw cloud kunnen opgeslagen worden in andere datacenters, zowel op shared als dedicated storage. Dit gebeurt steeds via onze eigen beveiligde glasvezelverbindingen.

Waarom mijn private cloud bij Nucleus plaatsen?

Veel bedrijven denken dat een private cloud enkel mogelijk is on premises. Niets is minder waar. U kan uw volledige dedicated private cloud onderbrengen bij Nucleus en genieten van tal van voordelen:

 • architectuur op maat
 • opgezet en gemanaged door specialisten
 • uw data op Belgisch grondgebied
 • high availability inbegrepen
 • sluitende SLA’s
 • een ijzersterk netwerk
 • 24/7/365 support en monitoring
 • degelijke hardware met Dell Servers en Nimble Storage
 • multi-datacenter aanpak mogelijk
 • OPEX ipv CAPEX: geen investering in eigen materiaal nodig
 • sterke beveiliging
 • business continuity
 • ISO27001 gecertificeerd
 • gekwalificeerd personeel

Vraag uw offerte aan

Hardware voor uw private cloud

De specialisten bij Nucleus kijken in de eerste plaats naar welke architectuur u nodig hebt. Op basis hiervan worden de hardware-vereisten uitgetekend.

Ons team heeft heel veel ervaring met Dell-servers en zowel Nimble als Dell EqualLogic Storage. De keuze van de juiste SAN is cruciaal bij het uitbouwen van een private cloud, want dit is het hart van een cloud. Nimble Storage heeft zo bv. het voordeel om capacity en I/O van elkaar los te koppelen. Zo kan u schaalbaar groeien of aanpassen aan uw wijzigende behoeftes en toch gebruik maken van een private cloud.

Uiteraard maakt u ook gebruik van het performante netwerk van Nucleus. We hebben meer dan 7*10 gigabit outbreaks naar het internet. Redundante glasvezelverbindingen maken het mogelijk om multidatacenter te werken.

Beheer van uw private cloud

Flexibiliteit zit ingebakken in de Nucleus-aanpak. Deze vraag maakt standaard onderdeel uit van ons onderzoek naar uw behoeften.

U kan uw cloud volledig zelf beheren of kiezen voor een managed aanpak. Of een combinatie die een evenwicht vindt tussen uw noodzaak voor flexibiliteit enerzijds en ondersteuning door specialisten anderzijds.

Managed Private Cloud

Als u volledig zonder zorgen wil zijn, dan kan u kiezen voor een volledige managed private cloud. Onze specialisten zetten uw cloud op, beheren en monitoren hem – inclusief uw VMware Virtual Servers. Onze managed service packs bevatten zeer veel inbegrepen diensten, zodat u zich geen zorgen moet maken over uw servers.

De voordelen van een managed cloud:

 • Dankzij onze unieke 24/7-service is uw private cloud dag en nacht bewaakt door onze redundante monitoring-systemen. Alerts worden meteen opgevolgd door ons team van cloud-specialisten.
 • U hebt zelf ook toegang tot onze 24/7/365-support dienst. De unieke aanpak van Nucleus is dat u op elk moment meteen een systeembeheerder aan de lijn hebt. Geen vervelende callcenters die enkel maar uw klacht noteren, maar wel specialisten die meteen aan de slag gaan met uw vraag.
 • Gegarandeerde solution goals in onze service level agreements zorgen voor uw rust. U weet dat indien nodig, u snel zal geholpen worden. U krijgt harde garanties op oplossingen.
 • We garanderen de continuïteit van uw systemen. Dat doen we door performance monitoring en vulnerability scanning. Aan de hand van maandelijkse trending reports adviseren we u over uw groeiende behoeften en signaleren we tijdig wanneer er aanpassingen in uw architectuur nodig zijn. We anticiperen eveneens op mogelijke problemen voor ze zich stellen.
Beveiliging van uw private cloud Nucleus zorgt ook voor de beveiliging van uw private cloud op verschillende lagen.

Contacteer ons online