Redundant Netwerk

Nucleus Network Overview

Onze datacenters in Antwerpen, Nossegem, Zaventem en Diegem zijn verbonden door een redundante dark fiber ring. Dat maakt failover-oplossingen mogelijk in een multidatacenter aanpak.

Alle locaties zijn voorzien van een redundante 10Gig Ethernet-aansluitingen op deze dark fiber ring. Daardoor wordt doorheen de drie datacenters één logisch netwerk gevormd.

Verbindingen met uplink providers

Onze backbone-ring is verbonden met meerdere nationale en internationale uplink providers, waaronder GTT, Cogent en Mobistar.

Daarnaast zijn we rechtstreeks gekoppeld met de netwerken van Belgacom en internationale knooppunten als AMS-IX en NL-IX. Het aantal verbindingen blijft groeien.

Op uw vraag kunnen we ook andere uplinks aansluiten.

Juniper MX routers

Juniper NetworksDe border routers zijn Juniper MX-routers. Ze hebben een totale routing capaciteit van 480 Gigabit per seconde. De core- en distributie-switchen zijn volledig verbonden met meervoudige 10Gig ethernet-aansluitingen.

Klanten kunnen van op de redundante distributieswitchen aangesloten worden op meervoudige Gig Ethernet-aansluitingen. 10 GigE behoort ook tot de mogelijkheden.

Zo biedt Nucleus een antwoord op elke behoefte aan bandbreedte, hoe groot ook.

Andere verbindingen mogelijk

Ook andere verbindingen, zoals met Belgacom Explore of punt-punt-verbindingen, zijn mogelijk. Een verbinding met ons netwerk voor multihomed IP-transit is ook mogelijk in de vier datacenters.