head-bandr

Afscheid van de eigen server

Wie aan boekhouders of een boekhoudkantoor denkt, stelt zich allicht grote kasten met massa’s mappen en stapels documenten voor. Een beeld dat stilaan achterhaald is, want steeds meer boekhoudkantoren verkiezen om zo veel mogelijk werk digitaal te doen. Marina Buedts van boekhoudkantoor B&R Administration uit Tienen is een van hen. Zij ging nog een stapje verder en zette onlangs haar eigen server aan de deur en koos ervoor om haar gegevens in de cloud te bewaren.

BR We werkten al langer digitaal en hadden hier een eigen server staan waar op onze software draaide en waar op we alles veilig bewaarden. Op aanraden van Topware Systems, onze ICTpartner, zijn we echter gaan kijk en naar een cloudoplossing. De logica daar achter was eenvoudig: opslag in de cloud zou zowel qua veiligheid, beheer en gebruiksgemak een verbetering zijn. Marina Buedts, Zaakvoerder

Een grote mentale stap

Toch heeft Marina Buedts even getwijfeld, bekent ze. “Uiteindelijk staat je data niet langer tussen je eigen vier muren. En omdat het gaat om persoonlijke gegevens van klanten, vond ik dat toch een hele grote stap. Ik heb me daar mentaal even moet en overzetten. Maar nu we in de cloud aan de slag zijn, moet ik bekennen dat het alleen maar voordelen biedt.