Razendsnelle website en minder hostingkosten voor Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium is een toonaangevende Europese specialist inzake innovatieve en duurzame aluminiumtoepassingen voor de bouwsector. Die worden verkocht aan aluminium schrijnwerkers en installateurs, die ze gebruiken voor de constructie van ramen, deuren, gevelsystemen, schuifdeuren, zonweringen en veranda’s. Reynaers Aluminium telt meer dan 2.000 medewerkers, heeft kantoren in 40 landen en levert aluminiumtoepassingen in meer dan 70 landen wereldwijd.

Reynaers Aluminium Logo

Case Reynaers Aluminium

De uitdaging: een snellere website en flexibel schaalbare hosting

Toen Nascom, het digital agency van Reynaers Aluminium, de website van het bedrijf vernieuwde, waren er twee technische elementen die als cruciaal werden bestempeld.

De website moest snel zijn, ongeacht het aantal bezoekers, de locatie of eventuele pieken in de trafiek. De website is immers van strategisch belang: hij bevat bijzonder veel documentatie die klanten kunnen downloaden om alles tot in detail te kunnen bekijken. “We doen twee keer per jaar een nieuwe release van de website. We zijn er continu mee bezig om online alles te optimaliseren,” vertelt Massimo Pinti, Digital Communication Project Leader bij Reynaers Aluminium.

Daarnaast wilde Reynaers Aluminium graag de kosten van hosting proberen te beperken. Daarbij keken ze vooral naar het zo efficiënt mogelijk inzetten van de infrastructuur om onnodige upscaling te vermijden.

Onze oplossing: Varnish

In overleg met Reynaers Aluminium en Nascom beslisten we om Varnish te implementeren voor de website. Varnish zorgt er namelijk voor dat de responstijd van een website aanzienlijk verbeterd wordt en dat het eenvoudiger wordt om pieken in de trafiek op te vangen.

“Door Varnish te gebruiken ga je ook slim om met schaalbaarheid. In plaats van meer hardware in te zetten, introduceer je intelligentie. Resultaat: minder CPU, geheugen en schijftoegang. En dus minder hardware, wat zorgt voor een kostenbesparing”, vertelt Bram Goffings, Technical Lead bij Nascom. “Bovendien doet Varnish developers ook meer nadenken over hoe ze bepaalde dingen moeten ontwikkelen. Ze denken vooraf al na hoe Varnish optimaal kan werken met hun code.”

De implementatie verliep vlot, dankzij de gecombineerde expertise van Nascom en Nucleus met Varnish en een aantal kant-en-klare Varnish-templates. Wat volgde was finetuning en optimalisatie. Iets wat eigenlijk op permanente basis gebeurt om een optimaal resultaat te bereiken.

Gerelateerde diensten

Varnish
Caching
Cloud Hosting
Schaalbare hosting

De resultaten: razendsnelle website en minder nood aan upscaling

“De resultaten zijn heel concreet: zonder Varnish duurde het ongeveer een halve seconde om bepaalde pagina’s te openen, met Varnish is dat nog amper 50 milliseconden. De website is dus niet alleen sneller geworden, hij is razendsnel geworden”, vertelt Bram Goffings.

“Omdat Varnish heel veel van de trafiek opvangt, moeten er ook minder connecties gemaakt worden met onze servers. Dat betekent ook dat de load daar lager ligt en dat upscaling niet meteen noodzakelijk is. Dat scheelt toch wel wat op het totale kostenplaatje”, weet Massimo Pinti.

Massimo Pinti We zijn heel tevreden over de manier waarop Nascom & Nucleus ons als een team ondersteunen. Ze scoren vooral door hun persoonlijke aanpak, snelle reactietijd en de kwaliteit die altijd voorop staat. Ze weten ook wat wij verwachten en spelen daar proactief op in. Dat is een grote bonus.   Massimo Pinti - Digital Communication Project Leader bij Reynaers Aluminium

Wil je weten of Varnish ook geschikt is om jouw website sneller en flexibeler te maken? Wil jij ook een razendsnelle website? Wij helpen je graag.