Alle Smartsys-klanten zijn gerust dankzij cloud back-ups

Smartsys, een allround IT-partner voor kleine kmo’s, werkt al drie jaar met veel plezier samen met Nucleus. Een gedeelde voorkeur voor open communicatie, de mogelijkheid om van elkaar te leren en een optimale bereikbaarheid liggen aan de basis van een geslaagde samenwerking.

cloud back-up

De uitdaging? Back-ups van lokale servers beveiligen

Franky Deleersnijder, manager bij Smartsys, doet beroep op Nucleus voor onder andere de cloud back-ups van hun klanten. “We hebben verschillende klanten die met een lokale server werken. Vroeger maakten we voor hen back-ups op tapes, maar dat systeem was al snel achterhaald. Ofwel vergaten mensen tapes te wisselen, ofwel vergaten ze back-ups te maken, ofwel bewaarden ze de tapes op de server zelf, waardoor die ook onbruikbaar waren als er zich een calamiteit, zoals brand of waterschade, voordeed.

Onze oplossing? Cloud back-ups

“Nu zorgen we er bij Smartsys voor dat we via Veeam Cloud Connect – of een eigen oplossing – een back-up kunnen bewaren bij Nucleus, zodat we onsite én offsite altijd een volwaardige back-up hebben. Ik heb gekozen voor Nucleus omwille van de bereikbaarheid: niet enkel telefonisch of online, maar ook fysiek. Wanneer ik back-ups plaats bij een partner, vind ik het belangrijk dat ik in de auto kan springen en die data daar kan gaan ophalen als het nodig is. Dat kan niet zomaar als je met internationale spelers als Amazon of Azure werkt. Met Nucleus kan dat wel.”

Gerelateerde diensten

Cloud Back-up

Het resultaat: gemoedsrust bij Smartsys en klanten

Over het resultaat is Franky in elk geval tevreden. “Zowel wij als onze klanten slapen op beide oren, want we weten dat onze back-ups in goede handen zijn. Als er ergens iets mis gaat, moeten we ons geen zorgen meer maken over dataverlies. De werkwijze naar onze klanten toe is ook heel eenvoudig. Voor de Veeam Cloud Connect Back-Up krijgen wij de meest recente prijs, waardoor we zelf gemakkelijk offertes kunnen maken voor onze klanten.

Wanneer we andere cloud services willen, staat Nucleus klaar om ons te helpen. Zowel met uitleg als met technische expertise. Ook bij het configureren van de services zijn ze proactief en raden ze ons aan om bij te sturen als zij denken dat iets beter kan. Dat apprecieer ik enorm.”

“De samenwerking met Nucleus verloopt erg vlot. Als we met een probleem zitten, krijgen we heel snel hulp. Ik ben er zeker van dat Smartsys niet de grootste partner van Nucleus is, maar ik merk dat niet aan hun service. Hun medewerkers behandelen elke klant met zorg en prioriteit, wat heel waardevol is voor een geslaagde samenwerking.” Franky Deleersnijder - Manager bij Smartsys

Ben je ook op zoek naar betrouwbare cloud back-up? Wij helpen je graag.