Zoo van Antwerpen en Planckendael kiezen voor Uptime-as-a-Service

De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen VZW – kortom: de KMDA – is de overkoepelende organisatie van ZOO Antwerpen, Planckendael, het Serpentarium in Blankenberge, natuurreservaat De Zegge in Geel en de Koningin Elisabethzaal. Daarnaast doet de KMDA aan wetenschappelijk onderzoek en projecten in de natuur. Voor KMDA zijn maximale uptime en een hoog niveau van performantie een absolute must.”

Nucleus - KMDA

Nucleus - KMDA - Uptime as a service

De uitdaging: maximale uptime & optimale performantie

De KMDA heeft heel wat websites, interne platformen en kassa- en ticketingsystemen. Het is een complexe én veeleisende ICT-omgeving. Om dit alles te beheren, beschikt KMDA over vier personen in de ICT-afdeling. “Dat is niet bepaald een ruime bezetting”, geeft Kristof Van Bouwel, ICT Manager bij KMDA toe. “Daarom zoeken we vaste partners waarop we kunnen vertrouwen. We hebben alle facetten van een standaard kantooromgeving en daarnaast de typische commerciële luiken. Omwille van alle domeinen waarin we werken, is een hoge performantie en een gegarandeerde uptime essentieel voor ons.”

Onze oplossing: Uptime-as-a-Service

KMDA maakt gebruik van Uptime-as-a-Service van Nucleus en kan daardoor rekenen op managed cloud servers en maximale cloud security. Dat betekent dat Nucleus instaat voor het beheer, het onderhoud en de permanente monitoring van de KMDA-infrastructuur. Nucleus zorgt verder voor maximale performantie, levert security op meerdere niveaus én 24/7 lokale ondersteuning.

Gerelateerde diensten

Uptime-as-a-Service

Het resultaat: maximale uptime & performantie

In het verleden ontwikkelde de KMDA haar websites via verschillende webbouwers, waarbij de hosting mee in het contract zat. Dat zorgde voor een kluwen van contracten, een onoverzichtelijk beheer en performantieverschillen. “Toen we overstapten naar Nucleus, werd al het werk uit onze handen genomen”, vertelt Kristof Van Bouwel. “Alle bestaande websites werden overgezet naar een cloudomgeving die volledig door Nucleus beheerd wordt. Wij krijgen gegarandeerde uptime én optimale performantie en kunnen ons bezig houden met onze core business. Uptime-as-a-Service is voor ons echt een perfect concept!”

Nucleus - KMDA - Kristof Van Bouwel “Nucleus is intussen al meer dan 10 jaar onze partner. In die tijd hebben we heel wat veranderingen doorgemaakt, en zijn onze websites en webshops drastisch geëvolueerd. Dan komt de schaalbaarheid van het Nucleus-aanbod wel goed van pas. Maar ook de goede en snelle support bevestigt onze keuze voor Nucleus. Zo worden we vaak over mogelijke problemen op de hoogte gebracht, nog voor we het zelf zouden kunnen zien. Bovendien zijn de engineers van Nucleus proactief en stellen ze regelmatig zelf dingen voor om nog performanter te worden.” Kristof Van Bouwel, ICT Manager bij KMDA

Ben je ook op zoek naar maximale uptime & optimale performantie voor jouw websites en applicaties? Wij helpen je graag.