Communicatie tussen machines

Option, pionier op het gebied van draadloze connectiviteit en beveiliging, timmert vandaag hard aan de weg op het vlak van machine-to-machine communicatie en is een pionier wat betreft ‘Internet of Things’. Met zijn CloudGate levert het bedrijf technologie die toestellen met elkaar of met het internet laat communiceren. Momenteel heeft Option wereldwijd al duizenden CloudGates geïnstalleerd die gebruikt worden om toestellen en sensoren met elkaar en met het internet te laten praten. Dat zorgt voor vernieuwende toepassingen. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld de airco en verwarming binnen al hun gebouwen vanop afstand gaan beheren, of kan de energieleverancier de verlichtingspalen langs de autosnelweg beter afstellen en online monitoren.

Die webapplicatie moet – net als onze CloudGates – permanent beschikbaar zijn. We spreken immers over realtime informatie die voortdurend van en naar die gateways gestuurd wordt. We kunnen het ons niet permitteren dat klanten die informatie niet ontvangen of hun toestellen niet kunnen beheren. Ben Cober, Senior Director Engineering

De uitdaging

Al de CloudGates worden beheerd via de zogeheten CloudGate Universe, een webapplicatie. Om dit geheel performant te laten presteren zocht Option een hosting partner die drie zaken kon garanderen:

  • Permanente beschikbaarheid: informatie wordt permanent van en naar de CloudGates gestuurd. Verlies van gegevens is geen optie.
  • Minimale latency: dit is de snelheid waarmee informatie naar een server gestuurd wordt. Geen sinecure als het gaat om een wereldwijd netwerk.
  • Schaalbaarheid: om tegemoet te kunnen komen aan de exponentiële groei van het CloudGate ecosysteem