SaaS Hosting – Oplossingen – Nucleus

Een schoenmaker moet bij zijn leest blijven. Hoe ze later in een winkel geschikt worden, daar moet hij niet van wakker liggen. Hetzelfde geldt voor een software-ontwikkelaar. Ook hij moet zich kunnen focussen op zijn specialiteit.

De zorgen over het systeembeheer kan Nucleus overnemen met Cloud Hosting.

Bekijk onderaan de pagina de cases van enkele klanten die al gebruik maakten van Nucleus Cloud Hosting om hun SAAS te hosten.

SaaS Hosting: service centraal

De IT-sector evolueert snel naar een service-georiënteerde markt. Software wordt steeds minder beschouwd als een product, en steeds meer als een dienst. Gebruikers willen zekerheid over het functioneren van de software zodat de core business kan blijven draaien.

Waarom neemt Software-as-a-Service (SaaS) zo’n hoge vlucht?

 • De software wordt niet meer lokaal geïnstalleerd bij de gebruiker, maar draait op een centrale server. Gedaan met zorgen omtrent overbodige infrastructuur, back-ups en maintenance voor de klant.
 • Voor de programmeur betekent dit dat de software bij de eindgebruiker op dezelfde manier werkt als in de testfase. Geen verrassingen meer dus met software die tientallen keren is getest en toch niet werkt bij de klant.
 • De klant krijgt het resultaat dat hij verwacht: software die werkt.
 • De IT-dienst van de klant krijgt het ook gemakkelijker. Die moet geen servers meer onderhouden waar software opstaat die men niet kent.
 • De aanbieder van de software kan zelf in de hand houden welke versies operationeel moeten blijven. Gedaan met zorgen over conflicterende software. En het belangrijkste: de klanten zijn tevreden.

IaaS: geen zorgen over de infrastructuur voor uw SaaS

Welke voordelen Software-as-a-Service heeft, dat las u hier boven. Maar als u het zelf wil aanbieden, heeft u een stevig fundament nodig: de infrastructuur om de software te hosten. Uw SaaS mag dan de beste van de klas zijn. Als de onderliggende infrastructuur het laat afweten, gaat u ook kopje onder bij de klant.

De juiste infrastructuur kiezen is dus belangrijk. U kan investeren in eigen materiaal, maar dat vergt heel wat investeringen als u ervoor wil zorgen dat de software optimaal werkt.

Dit is eenvoudig op te lossen met de Cloud Hosting van Nucleus. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de onderliggende infrastructuur. Onze Infrastructure-as-a-Service biedt alle mogelijkheden om de beste uptime te garanderen voor uw SaaS.

Kosten gaan hand in hand met opbrengsten

“Iedere grote reis begint met een eerste stap”, zei ontdekkingsreiziger Marco Polo.

Dit geldt meestal ook voor een dienstenaanbod. Software-as-a-Service zal beginnen met een klein aantal klanten, maar hopelijk stijgt dat aantal snel tot een veelvoud daarvan.

Als u voor uw eigen infrastructuur kiest, moet u op voorhand al keuzes maken terwijl u het succes nog moeilijk kan inschatten. Daar schuilen mogelijke gevaren in:

   • Als u de potentiële groei incalculeert, bent u misschien een behoorlijk budget kwijt aan overbodige infrastructuur. Naast de server moet u ook stroom-, koel- en netwerkvoorzieningen incalculeren.
   • Als u om budgettaire redenen in een klein model stapt, kan dat al snel te klein zijn. Indien u dan verder wilt groeien, zult u dat enkel mits grote kosten doen.

Met de SaaS-hosting of IaaS van Nucleus hebt u deze problemen niet. De Nucleus Cloud Hosting groeit mee met uw noden. Bovendien is zelfs de kleinste Dynamic Cloud Server hardware-onafhankelijk. Er is dus geen single point of failure.

Test uw software in de productieomgeving

“Testing is for wimps. Real men test in production.”

Een uitspraak die Chuck Norris wordt aangemeten door grapjassen met een IT-achtergrond. Maar dankzij Cloud Hosting is het geen grap meer.

Elke softwarebeheerder weet dat ontwikkelen altijd samengaat met testen. Het komt echter vaak voor dat de testomgeving aangetast is door restjes van een vorige versie die blijven hangen. Daardoor biedt de testomgeving geen garantie meer om een gelijkaardig resultaat op te leveren als de productieomgeving.

Een ideale wereld voor ontwikkelaars ziet er dus zo uit:

   • Uw testomgeving is een exacte kopie van de productieserver. Zo kunt u er zeker van zijn dat u hetzelfde resultaat krijgt als in de productiefase.
   • U kunt elke upgrade van uw software testen in de productieomgeving.
   • U kunt een template maken van een ‘clean start’ en telkens van opnieuw van dit punt starten wanneer nodig.

Nucleus kan deze ideale wereld werkelijkheid maken. Met Cloud Hosting wordt het zelfs eenvoudig om een exacte kopie van de server online te brengen. Engineers van Nucleus doen dat zelfs voor u.

Ook het leven van de financial manager wordt eenvoudiger. U hebt immers geen batterij servers meer nodig die meestal van weinig nut zijn. Het voordeel voor de IT-manager zit hem in het feit dat testen en acceptance niet meer moeten gebeuren op afgedankte bakken. Met Cloud Hosting krijgt u een realistischer beeld van de resultaten in productie. Met Cloud Hosting huurt u de development-, test- en acceptatie-omgevingen die u nodig hebt, zo lang u ze nodig hebt, maar ook niet langer. Kostenbesparend dus.

Client Case: Carflow Manager

Carflow Manager

Fleet management as a Service. Vandaag kiest Carflow Manager voor een online oplossing.

lees deze case