SSL-certificaten

SSL staat voor Secure Sockets Layer, een ecryptie-protocol dat de communicatie op het internet beveiligt.

Doelen van SSL

 Authentificatie

Met een asymmetrische sleutel gaat uw browser na of de server aan de andere kant wel de server is die hij beweert te zijn.

Op deze manier wordt het dataverkeer tussen uw computer en de webserver niet onderschept door derden en bent u zeker van de identiteit van de webserver.

 100% veilig

Wanneer de identiteit is vastgesteld, gaat SSL ook de data zelf versleutelen met een symmetrische sleutel.

Zo bent u er zeker van dat niemand kan meelezen en dat de data die over en weer wordt gestuurd enkel leesbaar is in uw browser. Als u met gevoelige informatie werkt zoals wachtwoorden of betalingsgegevens, is dit essentieel.

100% vertrouwen

SSL-certificaten werken op basis van vertrouwen. Dat is belangrijk omdat een certificaat u zekerheid geeft over de server aan de andere kant.

Iedere browser wordt bij installatie voorzien van root certificaten: hoofdcertificaten van instanties die betrouwbaar worden geacht door de wereldwijde internet community. Of uw SSL-certificaat ondertekend is door zo’n root certificaat, is afhankelijk van waar u het koopt.

Het is dus belangrijk dat u certificaten koopt van een betrouwbare bron, zodat uw SSL-certificaat als veilig wordt beschouwd door zo veel mogelijk browsers.

Bekijk prijzen voor SSL-certificaten

Technische vereisten

Waaraan moet uw infrastructuur voldoen om SSL-certificaten te kunnen gebruiken?

  • Uw webserver moet de juiste ondersteuning bieden. Standaard webservers zoals Apache, Nginx, Tomcat of Lighttpd op Linux en IIS, Apache of Tomcat op Windows zijn hiervoor geschikt.
  • Een certificaat aanvragen verloopt volgens bepaalde procedures.
    • Eerst doet u een Certificate Signing Request (CSR): u creëert sleutelbestanden op uw server om de aanvraag te vervolledigen.
    • Nucleus ontvangt de CSR. De private key van het certificaat houdt u zelf bij.
    • Nucleus levert nadien het certificaat aan.

Klinkt dit ingewikkeld voor u? Vraag dan hulp aan onze Nucleus Geeks. Wij nemen indien gewenst de hele installatieprocedure voor onze rekening.

Contacteer onze experts

Certificaattypes

Er zijn verschillende soorten certificaattypes beschikbaar. Afhankelijk van het type bescherming of de diepgang in de identificatie van de website kunnen we meerdere types aanbieden. Hieronder zetten we ze op een rijtje:

 Domein SSL-certificaat

Bij de aanvraag van een domeincertificaat wordt er enkel online gecontroleerd of dit certificaat wordt aangevraagd door de eigenaar van het domein waarvoor het zal gelden. Er gebeurt dus geen controle op de identiteit van de aanvrager.

Vandaar dat zulke certificaten eerder geschikt zijn voor bijvoorbeeld intranet-toepassingen, waar de beveiliging van het dataverkeer wel belangrijk is, maar de identificatie minder.

 Organisatie SSL-certificaat

Bij de aanvraag van een organisatiecertificaat komt ook al wat papierwerk kijken. Aan de hand van uittreksels uit het Staatsblad of de Kamer van Koophandel moet u bewijzen wie u bent als aanvrager.Zo verzekert de uitgever van het SSL-certificaat de identiteit.

Deze certificaten zijn geschikt voor de beveiliging van publieke websites.

 Uitgebreide validatie (EV) certificaat

Bij een EV-certificaat gebeurt er een uitgebreide controle op de identiteit van de aanvrager.

In ruil hiervoor krijgt uw certificaat een speciale status, zodat de adresbalk in de browser groen kleurt en uw naam toont.

Deze EV-certificaten zijn geschikt voor webwinkels en websites met gevoelige informatie, zoals persoonsgegevens en wachtwoorden.

Extended Validation SSL Certificate

 Wildcard SSL-certificaat

De bovenstaande SSL-certificaten zijn altijd van toepassing op een volledige domeinnaam (Fully Qualified Domain), zoals www.nucleus.be.

Wilt u meerdere subdomeinen beveiligen (bv. www.nucleus.be en order.nucleus.be)? Dan maakt u best gebruik van een wildcard certificaat. Dit type certificaat is van hetzelfde niveau als organisatiecertificaten.

Hulp nodig?

Wat uw probleem ook is, wij zijn er, met hoofd en handen, klaar voor om u te helpen.
Contacteer ons dan op +32(0)3 275.01.60 of vul het online formulier in.