eBook: Hoeveel kost downtime jouw bedrijf?

Topics in dit eBook

Is 100% uptime mogelijk?

Is het mogelijk om nooit offline te gaan? En is het nodig?

Hoeveel kost downtime?

Bereken zelf hoeveel downtime je kost.

IaaS, PaaS, SaaS en UaaS

Wat is het verschil tussen Infrastructure-as-a-Service, Platform-as-a-Service, Software-as-a-Service en Uptime-as-a-Service?

Stappenplan

Stappenplan voor meer uptime

Wil je nog meer interessante eBooks ontdekken? Wij houden je op de hoogte wanneer er een nieuw eBook verschijnt.

Beter beveiligde IT-infrastructuur

Een beter beveiligde IT-infrastructuur in 6 stappen

Goede security is volledige security. Lees: op alle lagen. Want je voordeur beveiligen is zinloos als je achterdeur openstaat. Dat een goede beveiliging van je IT-infrastructuur downtime kan vermijden, is geen geheim. In deze blogpost bekijken we hoe je de beveiliging van je infrastructuur stap per stap kan verbeteren.

Lees meer

IT Security

Waarom IT security nog steeds onbelangrijk is…

Ondernemers hebben vaak te weinig aandacht voor IT security. Beperkte budgetten, beperkte kennis, rekenen op derde partijen… de excuses zijn legio als het misgaat […]

Lees meer

Case KMDA – Uptime-as-a-Service

Zoo van Antwerpen en Planckendael kiezen voor Uptime-as-a-Service

De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen VZW – kortom: de KMDA – is de overkoepelende organisatie van ZOO Antwerpen, Planckendael, het Serpentarium in Blankenberge, natuurreservaat De Zegge in Geel en de Koningin Elisabethzaal. Daarnaast doet de KMDA aan wetenschappelijk onderzoek en projecten in de natuur. Voor KMDA zijn maximale uptime en een hoog niveau van performantie een absolute must.”

Nucleus - KMDA

Nucleus - KMDA - Uptime as a service

De uitdaging: maximale uptime & optimale performantie

De KMDA heeft heel wat websites, interne platformen en kassa- en ticketingsystemen. Het is een complexe én veeleisende ICT-omgeving. Om dit alles te beheren, beschikt KMDA over vier personen in de ICT-afdeling. “Dat is niet bepaald een ruime bezetting”, geeft Kristof Van Bouwel, ICT Manager bij KMDA toe. “Daarom zoeken we vaste partners waarop we kunnen vertrouwen. We hebben alle facetten van een standaard kantooromgeving en daarnaast de typische commerciële luiken. Omwille van alle domeinen waarin we werken, is een hoge performantie en een gegarandeerde uptime essentieel voor ons.”

Onze oplossing: Uptime-as-a-Service

KMDA maakt gebruik van Uptime-as-a-Service van Nucleus en kan daardoor rekenen op managed cloud servers en maximale cloud security. Dat betekent dat Nucleus instaat voor het beheer, het onderhoud en de permanente monitoring van de KMDA-infrastructuur. Nucleus zorgt verder voor maximale performantie, levert security op meerdere niveaus én 24/7 lokale ondersteuning.

Gerelateerde diensten

Uptime-as-a-Service

Het resultaat: maximale uptime & performantie

In het verleden ontwikkelde de KMDA haar websites via verschillende webbouwers, waarbij de hosting mee in het contract zat. Dat zorgde voor een kluwen van contracten, een onoverzichtelijk beheer en performantieverschillen. “Toen we overstapten naar Nucleus, werd al het werk uit onze handen genomen”, vertelt Kristof Van Bouwel. “Alle bestaande websites werden overgezet naar een cloudomgeving die volledig door Nucleus beheerd wordt. Wij krijgen gegarandeerde uptime én optimale performantie en kunnen ons bezig houden met onze core business. Uptime-as-a-Service is voor ons echt een perfect concept!”

Nucleus - KMDA - Kristof Van Bouwel “Nucleus is intussen al meer dan 10 jaar onze partner. In die tijd hebben we heel wat veranderingen doorgemaakt, en zijn onze websites en webshops drastisch geëvolueerd. Dan komt de schaalbaarheid van het Nucleus-aanbod wel goed van pas. Maar ook de goede en snelle support bevestigt onze keuze voor Nucleus. Zo worden we vaak over mogelijke problemen op de hoogte gebracht, nog voor we het zelf zouden kunnen zien. Bovendien zijn de engineers van Nucleus proactief en stellen ze regelmatig zelf dingen voor om nog performanter te worden.” Kristof Van Bouwel, ICT Manager bij KMDA

Ben je ook op zoek naar maximale uptime & optimale performantie voor jouw websites en applicaties? Wij helpen je graag.

50% van de Belgische bedrijven was de afgelopen 12 maanden offline

50% van de Belgische bedrijven was de afgelopen 12 maanden offline

Uit een recent onderzoek van Nucleus en Data News blijkt dat 50% van de Belgische bedrijven de afgelopen 12 maanden te maken kreeg met downtime. 10% gaf zelfs aan de afgelopen 12 maanden dataverlies geleden te hebben.

Uptime-as-a-Service

8 redenen waarom steeds meer klanten kiezen voor Uptime-as-a-Service

Wij geloven sterk dat Uptime-as-a-Service de toekomst is van hosting. En steeds meer klanten gaan mee in dat verhaal. KMDA, de koepelorganisatie boven de […]

Lees meer

Blog Uptime

Hoe verbeter ik de uptime van mijn website: een stappenplan

Uptime is absoluut cruciaal geworden in onze “always on, always connected”-maatschappij. Over de impact van downtime had ik het al in een eerdere blogpost. Maar ook de permanente uptime die als normaal beschouwd wordt door eindgebruikers, heeft een fikse impact op een bedrijf.

Lees meer

Closed

Is downtime echt zo erg?

Lees meer

Ebook Uptime

Downtime Cost Calculator: hoeveel kost downtime jouw bedrijf?

Lees meer