adam 1

Adam Operation Engineer

Geek top 3:

  • Cybersecurity
  • Systeembeheer
  • Virtualisatie

Het moet en het zal.

Hoe ben je bij Nucleus terecht gekomen?

Ik heb samen gestudeerd met Olivier, die hier zijn stage deed en nadien is aangeworven. Toen ik na mijn opleiding aan het solliciteren ging, liet hij me weten dat er bij Nucleus ook nog vacatures waren.

Ik kon op dat moment kiezen uit een aantal opties, maar Nucleus stak er toch bovenuit. De uitdagingen op technologisch vlak en de geeky sfeer hebben me overtuigd dat dit de ideale plek was voor mijn eerste job. En wat blijkt: ik had gelijk (lacht).

Wat maakt je dagelijkse job boeiend?

Ik ben geboeid door drie dingen: systeembeheer, netwerken en cybersecurity. Nucleus is voor mij eigenlijk een heel grote speeltuin waarin ik elke dag mijn ding kan doen én elke dag nog enorm veel bijleer.

Ik zit niet alleen in een heel grote IT-omgeving, ze is ook nog eens ontzettend gevarieerd. Ik kan in het datacenter werken, systemen beheren, met netwerken en security bezig zijn… Geweldig toch?

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Systeembeheer (lacht). Mijn werk is tegelijk ook mijn hobby. Ik koop oud servermateriaal op, ben bezig om thuis eigen clusters en netwerken op te zetten, ik experimenteer met allerlei vormen van virtualisatie…

Daarnaast werk ik ook aan mijn conditie door te roeien. Niet op het water, maar met een roeitoestel. Het is de ideale sport: je doet aan krachttraining en cardio én je kan tegelijk naar Netflix kijken.

Nog meer serious geeks