Ewald Network Engineer

Geek top 3:

  • WiFi
  • Storage
  • IPv6

An IPv4 address walks into the bar and yells, “Bartender! Give me a cider, I’m exhausted!”

Hoe ben je bij Nucleus terecht gekomen?

Ik werkte bij een bedrijf dat payment portals aanbood aan hotels, maar dat was niet meteen mijn droomjob (lacht). Ik was dus al op zoek naar een nieuwe job, toen een recruiter mij in contact bracht met Nucleus. Ideaal, want ik wilde graag voor een IT service provider werken. Hier zitten we immers heel wat grotere uitdagingen op vlak van networking.

Wat maakt je dagelijkse job boeiend?

Dat ik de ene dag bezig ben met de backbone van ons netwerk in het datacenter, en de volgende met kleinschaligere netwerken bij en voor klanten. Die afwisseling is leuk. Samen met het feit dat we voortdurend proberen ons netwerk state-of-the-art te maken. Met Nucleus Connect hebben we op dat vlak een erg sterk verhaal.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik experimenteer graag met technologie, vooral met WiFi dan. Ik heb zelfs antennes mogen plaatsen op het dak van ons gebouw – de North Trade Building – hier in de haven. De ambitie is om met die antennes mijn thuis te bereiken. Noem dat maar een uit de hand gelopen hobby (lacht). Daarnaast hou ik ook veel van wandelen: gewoon even eruit en mijn hoofd leeg maken. Heerlijk.

Nog meer serious geeks