Kristof Operation Engineer

Geek top 3:

  • Rubik’s Cube
  • Doctor Who
  • Star Wars

“Meow” means “woof” in cat.

George Carlin

Hoe ben je bij Nucleus terecht gekomen?

Voor ik bij Nucleus aan de slag ging, werkte ik bij een ander IT-bedrijf waar ik bezig was met development en het beheer van servers. Daar heb ik een eerste basis gelegd voor de dingen die ik nu doe. Omdat ik stilaan uitgekeken raakte op die job, heb ik spontaan gesolliciteerd bij Nucleus. Vooral omwille van de bedrijfscultuur, de uitdagingen in managed hosting en het feit dat ik mijn kennis over Linux verder wilde uitbreiden.

Wat maakt je dagelijkse job boeiend?

De collegiale sfeer, het feit dat er voortdurend nieuwe uitdagingen zijn en dat je zelf aan de slag kan om oplossingen te zoeken. Er staat niet voortdurend iemand over je schouder mee te kijken. Je wordt aangespoord om zelf na te denken over oplossingen, maar tegelijk is er heel veel uitwisseling van kennis tussen collega’s. Daardoor weet ik veel meer dan voor ik hier kwam.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben al jarenlang bezig met de Rubik’s Cube. Dat heeft geleid tot een collectie van meer dan 100 speciale exemplaren én een snelste tijd van 12.07 seconden om een klassieke kubus op te lossen. Voor de rest steek ik ook nog wel wat tijd in losse programmeerprojecten. Dat is puur voor het plezier en om mijn skills wat aan te scherpen.

Nog meer serious geeks