stefan

Stefan Network Engineer

Geek top 3:

  • Marvel
  • SpaceX
  • World of Tanks

Improvise. Adapt. Overcome.

United States Marine Corps

Hoe ben je bij Nucleus terecht gekomen?

Ik was als IT-er aan de slag bij Defensie – je weet wel, het leger – maar ik zag daar steeds minder uitdagingen. Toen Nucleus via een recruiter in het vizier kwam zag ik dus een opportuniteit. Ik vond de kameraadschap van bij Defensie terug, gecombineerd met een boeiende job én de uitdaging om een volledig nieuw netwerk op te zetten en te beheren. Ik moest dus wel ja zeggen (lacht).

Wat maakt je dagelijkse job boeiend?

Het feit dat ik mee verantwoordelijk ben voor de kern van onze volledige infrastructuur. Als er een VM of een server offline gaat is dat erg, maar als het netwerk plat gaat is dat toch nog net iets erger… to put it mildly. Dat en het feit dat ik met nieuwe technologieën kan bezig zijn, houdt het voor mij elke dag boeiend.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Toen ik nog bij Defensie zat deed ik heel veel aan sport, maar dat is nu wel wat geminderd. Ik ga wel nog graag en veel wandelen. Gewoon even tot rust komen in de natuur. Daarnaast ben ik een grote fan van de Rode Duivels en probeer ik regelmatig een match mee te pikken. En voor de rest kijk ik samen met mijn vrouw heel wat Netflix-series.

Nog meer serious geeks